Mazsālīti kraukšķīgi gurķīši ir viens no tiem kārumiem, kurus var ēst un slavēt cauru gadu. Tā ir gan ideāla uzkoda, gan lielisks galda dekors un arī iemesls, lai varētu palielīties draugiem.
Katram mājas konservēšanas guru ir savs īpašais gurķu sālīšanas veids. Bet mūsu šodienas veids ļaus tev pārsteigt pat ekspertus, kuri gurķus sāla jau desmitiem gadu!
Sālītie
Nekā lieka
Informēšu uzreiz: šī recepte nav domāta asortu gatavošanai. Saprotu, ka daudziem patīk sālīt gurķus un tomātus vienā burkā.
Bet es domāju, ka labi kraukšķīgi gurķi ko tādu neprasīs. Pēc manām domām, citiem dārzeņiem un garšvielām tikai viegli jāietonē gurķu garša, nevis jāizmainā tā.
Bet zaļumiem un garšvielām sālījumu burkās vieta vienmēr atradīsies. Ar garšvielām es saprotu dažādus zaļumus.
Droši var gurķiem pievienot dažādas lapas: ķiršu, upeņu un citas. Ar tām gurķi būs tikai garšīgāki un aromātiskāki.
Ej uz nākamo lapu un uzzini, kā tieši pagatavot kraukšķīgos gurķīšus!