Saldējuma nosaukums cēlies no Francijas pilsētas Plombjēr-le Ben (Plombieres-les-Bains) nosaukuma, kur šo desertu sāka gatavot Napoleona III valdīšanas laikā. Bet par patiešām kulta gardumu tas kļuva Padomju Savienībā. Ideāla receptūra, neaizmirstama garša!
Šis saldējums šķita tik garšīgs un dabisks. Cena variējās no 9 kapeikām par parastu piena saldējumu (no tā, starp citu, gatavoja populāro piena kokteili) līdz 28 kapeikām par „Kārumu”, pēc kura, tā dārguma dēļ rindas neveidojās.
Līdz ar PSRS izbeigšanos, izcēlās importa produktu vilnis. Sākumā tas bija pārsteidzoši, bet vēlāk nāca sapratne: tas nav tas!
Svaigs trekns piens bija pati galvenā padomju saldējuma īpatnība. Atrast tādu daudzveidīgajā mūsdienu produkcijā praktiski nav iespējams. Atliek tikai viens – gatavot plombīru mājas apstākļos un atcerēties bezrūpīgo bērnību.
Sastāvdaļas:
200 g iebiezinātais piens
2 vafeļu plāksnes
500 ml saldais krējums
Pagatavošana:
1. Pusstundu pirms saldējuma gatavošanas atdzesējiet bļodu, kurā kulsiet saldējumu un miksera slotiņas.
2. Sagatavotajā bļodā lejiet atdzesētu saldo krējumu. Kuliet ar mikseri 5-7 minūtes lielos apgriezienos.
3. Kad krējums kļuvis pietiekami biezs, tievā strūkliņā lejiet klāt iebiezināto pienu un turpiniet kult ar mikseri vidējos apgriezienos.
4. Taisnstūrveida formas apakšā lieciet vafeļu plāksni. Ja tā ir par lielu, „piegrieziet” pēc vajadzības. Lieciet krējuma masu traukā un klājiet pāri otru vafeļu plāksni. Lieciet trauku saldētavā uz 4-6 stundām.
Ieteikums: izmantojiet vistreknāko saldo krējumu, bet, ja parastā iebiezinātā piena vietā izmantosiet vārīto, tad jums sanāks saldējums krēmbrulē. Pagatavojiet, ieprieciniet tuviniekus un neaizmirstiet padalīties par rezultātu komentāros!