manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Uztaisīju vīram zupu ar jaunu garšu. Pagaršoja un...
Vīrs sākumā smējās par mani, ka nopirku vecu...
Kā atbrīvoties 5 minūtēs no nevēlama aromāta skapī....
Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un vīrs...
Mana omīte atklāj, kā izaudzēt gurķus glāzē uz...
Francijas pirmā lēdija atklāj, kas jādara, lai izskatītos...
Kā gudras saimnieces uzglabā kartupeļus dzīvoklī, lai tie...
Maza meitenīte pazuda lidojuma laikā. Vēlāk māte uzzināja...
Man ir pāri 50 un kāpēc es plānoju...
Man pāri 40, bet tikai tagad sapratu, kā...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Kā pagatavot lavašu pannā. Recepte, kuru izmantoju vienmēr

Mūsu mājās lavašs garšo gan lielajiem, gan bērniem: aromātiskie plāceņi tiek ēsti gan maizes vietā, gan arī lietoti kā universāls produkts kārtaino pīrāgu gatavošanā, ātro uzkodu un pat lazanjas gatavošanā.

Panašķēties ar šo gardumiņu gribas katram, bet ņemties ar rauga mīklas gatavošanu gan nē. Izrādās, lai pagatavotu plānos plāceņus, kas nebūtu sliktāki kā veikalā pirktie, nav vajadzīgs ne raugs, ne tondurs (īpaša krāsns) – vajadzīgas tikai 4 sastāvdaļas un panna ar nepiedegošu virsmu!

Sastāvdaļas:

350 g kviešu miltu

200 ml karsta ūdens

2 ēdamkarotes augu eļlas

0,5 tējkarotes sāls

Pagatavošana:

1. Miltus ieber sausā bļodiņā, izveido centrā padziļinājumu.

2. Padziļinājumā lej eļļu, pieber sāli un palēnām lej karsto ūdeni. Visu kārtīgi samaisi.

3. Mīci mīklu ar rokām, līdz tā kļūst stingra.

4. Ietin mīklas piku pārtikas plēvē un atstāj uz 15 – 30 minūtēm.

5. Izveltnē no mīklas desiņu un sadali to 8 – 10 vienādās daļās. No katras daļas veido nelielu plāceni, apviļā to miltos un pēc tam izrullē apaļu lavašu, 1 -2 mm biezu.

6. Katru plāceni liec uz labi sakarsētas pannas, cep uz vidējas uguns 20 – 30 sekundes katru pusi.

7. Gatavos plāceņus liec kaudzītē un pārsedz ar mitru dvieli.

Gatavot lavašu no bezrauga mīklas ir pavisam vienkārši. Bez tam ledusskapja saldējamajā kamerā tādu lavašu var uzglabāt veselu gadu. Cel tik ārā un cienā viesus!

Kā pagatavot lavašu pannā. Recepte, kuru izmantoju vienmēr was last modified: oktobris 7th, 2019 by administrator
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Kāpēc labāk atturēties no uzacu tetovēšanas
Nākamais raksts
Basketbola zvaigzne Jānis Timma vairs neslēpj savas jaunās attiecības un parāda, ar ko viņš tagad ir kopā (Foto)

Citi lasīja

7 kļūdas, ko pieļauj gatavojot plovu: pieredzējuša...

21/09/2019

Kā uzzīmēt rozi ar zīmuli tik pat...

02/12/2019

Kā pareizi dēvē katru kāzu jubileju un...

02/09/2018

NODERĪGI: Dārzi Latvijā, kas piedāvā pašiem lasīt...

14/05/2018

Viņas ginekologs bija pārsteigts ieraugot šo! Lasīt...

07/05/2017

Joda režģis atbrīvos jūs no daudzām slimībām!...

14/02/2018

Dārzeņu karalis – sparģelis

15/03/2017

Vecāki, padomājiet divreiz, pirms izmantojat! Šie bērnu...

13/07/2019

Mongoļu recepte angīnas ārstēšanā

07/09/2018

Izremontēt māju uz pusi lētāk: programma sāksies...

04/06/2017

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Kā pagatavot rauga mīklu 5 minūtēs pīrādziņiem un ne tikai. Vīrs prasa vēl

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Uztaisīju vīram zupu ar jaunu garšu. Pagaršoja un prasa vēl, lai tādu taisu

  • Vīrs sākumā smējās par mani, ka nopirku vecu olu tirgū. Vēlāk mums izdevās to atvērt (Foto)

  • Kā atbrīvoties 5 minūtēs no nevēlama aromāta skapī. Drēbes svaigas jau no pagājušā gada

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top