Šašlikam no liellopa gaļas ir īpaša garša: gabaliņi ir šķiedraini, ar patīkamu tekstūru, kā arī mazāk trekns salīdzinājumā ar cūkgaļu. Pareizi gatavojot liellopa gaļu, uz oglēm cepta, sanāks mīksta un sulīga pat, ja nepievienosiet etiķi marinādei. To jums aizstās visu mīļotās sinepes – garšviela, kura spēj padarīt mīkstu ne tikai karbonādi!
Sastāvdaļas:
1,5 kg liellopa gaļas
0,5 l kefīra
100 g sinepes
sāls – pēc garšas
malti melnie pipari – pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Sajauciet kefīru (var būt nesalds jogurts) ar sinepēm.
2. Sagrieziet gaļu vidēja lieluma gabaliņos. Atstājiet iemarinēties uz stundu.
3. Saveriet gaļu uz iesmiem, apsāliet un lieciet uz oglēm
Neaizmirstiet paņemt līdzi šašlika mērci. Mājas sacebeli būs īstais variants.