Atzīšos, agrāk es pīrādziņus cepu ļoti reti. To gatavošanai vajadzēja kārtīgi ievērot produktu proporcijas, gaidīt, kamēr mīkla uzrūgst, pēc tam vēl ilgi mīcīt. Tas paņēma daudz laika.
Jauki, ka nejaušā sarunā ar kaimiņieni es uzzināju beidzot visātrāko recepti.
Pensionāre Ludmila to tā arī nosauca – rauga mīkla piecās minūtēs.
Daudz nedomājot, es tajā pat vakarā recepti izmēģināju. Un nu jau 5 gadus pīrādziņus cepu tikai tā. Ātri, viegli un ļoti garšīgi!
Kāds pildījums der šādai mīklai
Teikšu kā ir – jebkāds! Tā var būt maltā gaļa, skābi kāposti vai kartupeļi ar sēnēm. Bet mans favorīts ir lociņi un vārītas olas. Ja ir, pievienoju nedaudz sieru.
Arī saldie pildījumi kādam derēs. Manai ģimenei patīk pīrādziņi ar ogām un augļiem. Bet jūs gatavojiet pēc saviem ieskatiem.
Sastāvdaļas:
Raugs 11 g
Ūdens 500 ml
Cukurs 1 ēdamkarote
Olas 4 gab.
Sviests 30 g
Milti 750 g
Sāls 1 tējkarote
Augu eļļa 3 ēdamkarotes
Lociņi pēc ieskatiem
Pagatavošana:
1. Vispirms pagatavojiet pildījumu, jo mīklas iejaukšanai nebūs vajadzīgs ilgs laiks.
2. Stingri novārītas olas sagrieziet kubiņos, pievienojiet sakapātus lociņus. Pieberiet sāli un piparus un visu samaisiet.
3. Pašās beigās pievienojiet nedaudz izkausēta sviesta, tā pildījums būs sulīgāks un garšīgāks.
4. Mīklas iejaukšanai bļodā sajauciet 250 ml silta ūdens un paciņu sausā rauga.
5. Pievienojiet cukuru, sāli, augu eļļu un visu samaisiet, lai raugs izšķīst pilnīgi.
6. Tad paņemiet dziļāku trauku un ieberiet tajā miltus. Izveidojiet miltos padziļinājumu un ielejiet tajā rauga maisījumu.
7. Nedaudz visu samaisiet ar karoti un pielejiet 250 ml vāroša ūdens.
8. Iejauciet mīklu. Tā sanāks ļoti mīksta, elastīga, to varēs viegli izrullēt un tā nesarausies.
9. Veidojiet pīrādziņus un cepiet pannā karstā augu eļļā.
Pīrādziņi no šādas mīklas sanāk viegli, pufīgi un ļoti sātīgi. Gatavot tos ir tīrā bauda.