Ja tev vēlāk, ziemā pietrūkst svaigu ķiploku, tad šeit tu uzzināsi, ka ķiploku pagatavošana ziemai ir atbildīgs, bet ne grūts darbs. Viss process aizņems tikai dažas minūtes, toties našķēties pēc tam varēsi veselu gadu.
Ķiploku pagatavošana ziemai
Tādas metodes ideāli derēs tiem, kas dzīvo dzīvokļos. Ne visiem ir iespēja uzglabāt ķiploku galviņas līdz pavasarim. Vēl vairāk, ķiploku pastu ļoti ērti izmantot mājās kulinārijā. Nevajag katru reizi tīrīt un smalcināt tos, viss jau ir gatavs. Un kuru gan neiepriecina tas, ka rūpju virtuvē ir mazāk?
Mēs piedāvājam tavam ieskatam, divus ķiploku pagatavošanas veidus. Un abi ir ļoti labi.
Pirmais veids
Sastāvdaļas:
200 g ķiploku
1 tējkarote sāls
30 ml olīveļļas
1 ēdamkarote citronu sulas
Pagatavošana:
1. Notīrītus ķiplokus kārtīgi sablenderē.
2. Pēc tam pievieno sāli, citronu sulu un olīveļļu. Atkal sablenderē.
Svarīgi! Rīvēt ar rīvi vai malt gaļas mašīnā nevajag. Tā nekad nevar sasmalcināt ķiplokus tik labi, kā ar blenderi. Un tikai tā veidojas vislabākā ķiploku pasta.
3. Gatavo pastu liek stikla burciņā, virsū uzlej nedaudz olīveļļas. Aizskrūvētu burciņu uzglabā saldētavā. Pasta nesasalst akmenī un to var viegli izņemt no burciņas.
Otrs variants
Sastāvdaļas:
250 g ķiploku
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote ābolu etiķa
30 ml augu vai olīveļlas
2 zariņi diļļu
Pagatavošana:
1. Blenderī sasmalcina ķiplokus.
2. Tad pievieno dilles, sāli, eļļu un etiķi. Atkal visu sablenderē līdz izveidojas viendabīga masa.
3. Un lūk, dažās minūtēs jau ir gatava aromātiska ķiploku pasta. Ja tu uzreiz gatavo to lielākā daudzumā, tad daļu vari sasaldēt, bet daļu uzglabāt ledusskapī.
Ķiploku pastu var uzziest uz maizes, var pievienot salātiem, zupām, pasniegt ar gaļu. Īstiem ķiploku mīļiem pielietojumu šai daudzfunkcionālajai pastai atrast nebūs grūti.
Sīkāk ķiploku pastas pagatavošanas procesu vari noskatīties šajā video: