Paņemiet kartupeli. Nomazgājiet to un sasmalciniet aplīšos. Uzlieciet 2-3 aplīšus uz pannas un cepiet kopā ar zivīm. Tādā veidā tiksiet galā ar specifisko zivju smaržu.
Ieberiet tīrā sausā plastikāta maisiņā miltus, lai apviļātu zivis. Jo vairāk moivas, jo vairāk miltu vajadzēs.
Lieciet zivis maisiņā un labi to sakratiet. Tā bez īpašas piepūles moiva pārklāsies ar panējumu, un arī virtuve paliks tīra.
Tagad atliek vien likt zivis pannā un cept līdz gatavībai. Ja nepieciešams, kartupeļus nomainiet.
Pavisam vienkārši paņēmieni spēj atbrīvot saimnieci no liekā darba. Vairāk nevajag satraukties par sprakšķiem uz plīts un apģērba.
Virtuvē būs patīkams gatava ēdiena smarža, bet netīkamā smaka paliks pagātnē. Nu gardā un vērtīgā zivs būs bieža viešņa uz jūsu galda.
Kādreiz, kad pati nezināju visas šīs detaļas, man ne pārāk patika gatavot jebkādu zivi mājas apstākļos. Mans vīrs, protams, ir makšķernieks, līdz ar to manās mājās zivis ir pietiekami bieži. Sapratu, ka man no šī garduma neaizbēgt, tādēļ nācās talkā meklēt papildus informāciju, kā pagatavot bez liekām un papildus piepūlēm.