Vārītas olas ir ideālu brokastu produkts. Taču to lobīšanas process reizēm ir pārāk apgrūtinošs. Kā vārīt olas, lai tās viegli lobītos?
Esam sameklējuši padomus un mazas viltībiņas, kas palīdzēs tev izvārīt olas, kuras labi un viegli lobīsies.
1. Jo svaigākas olas, jo grūtāk tās būs nolobīt. Tieši tāpēc vārīšanai ieteicams izvēlēties olas, kuras ledusskapī pastāvējušas 5-7 dienas.
2. Pirms olas vāri, ļauj tām vispirms sasilt līdz istabas temperatūrai.
3. Izdari ar adatu dūrienu olas apaļajā galā. Neveido to pārāk lielu un raugies, lai čaumala neieplaisā.
Neuztraucies, ola neiztecēs: apaļajā olas galā ir tukšums, tas pasargās olas saturu.
4. Neliec olas vārošā ūdenī. Liec aukstā ūdenī, tā lai virs olām ūdens būtu pirksta platumā. Tad liec katliņu uz uguns.
5. Kad ūdens sāk vārīties, pieliec tējkaroti sāls vai sodas.
6. Pēc vārīšanas olām lej virsū tekošu ūdeni. Padzisušām olām vieglāk nolobīt čaumalu: iekšējā plēvīte paliek pie čaumalas.
7. Olu vienmēr sāc lobīt no apaļā gala.
Kā vēl var nolobīt vārītu olu
Ieliec vārītu olu platā un izturīgā glāzē. Uzlej tai ūdeni, uzliec virsū plaukstu un enerģiski sakrati glāzi. Skaties video.
Glāzei jābūt pietiekami platai, lai ola varētu uzņemt ātrumu un sistos pret glāzes malām. Tad ūdens nokļūst zem čaumalas un olas nolobīsies ātri vien.
Ir vēl viens veids. Lai viegli nolobītu olu, vienkārši nedaudz piespiediet olu pie galda un paripiniet to pa galda virsmu, spiedienu nemazinot.