manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...
7 lietas, ko vari paņemt no viesnīcas ar...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Kādi ēdienu veidi uz svētku galda parāda, ka saimniece ir skopa. Es vairs tādus netaisu

Mūsu izpratnē jebkuri svētki nav iedomājami bez pieciem, sešiem salātiem,  uzkodām, gaļas karstā ēdien un pus spaiņa tilpuma katla kartupeļu biezputras.

Šodien pastāstīsim, kā tikt vaļā no tradicionālās svētku pierīšanas un tai pat laikā paspīdēt ar saviem kulinārijas talantiem, lai svētki nestu prieku un labu garastāvokli, bet ne smaguma sajūtu kuņģī.

Ko likt svētku galdā

No svētkiem vienmēr gaidi kaut kādus brīnumus. Un tieši tāpēc svētku galdam jābūt vienreizējam un daudzveidīgam. Tāpēc ēdienkartē jāiekļauj neparasti, neikdienišķi ēdieni.

Atsakies no apnikušās kartupeļu biezputras, kotletēm, ar majonēzi aizdarinātiem salātiem, uzgriežamajiem un mājas konserviem. Bez tam šie padomju laika svētku galda obligātie ēdieni izskatās pārāk ikdienišķi, tie rada lielu slodzi aknām un aizkuņģa dziedzerim.

„Bez kartupeļu biezputras, rasola  un kotletēm, Kā tas iespējams?!- tu teiksi. – Ko tad, tagad badā jāpaliek?” Mierīgi! Badā neviens nepaliks, kā pierādījums tam būs sabalansētas svētku ēdienkartes, ko sastādījuši pazīstami kulināri paraugi.

Piemēram, svētku izlase no paraugsaimnieces un video blogeres Olgas Matvejas  ar spilgtiem, gardiem un viegli pagatavojamiem ēdieniem.

Vai arī jaungada svētku ēdienkarte no Jūlijas Visockas, ar kuru, domāju, nav jāiepazīstina mūsu lasītāji un kura labi zina, ko gatavot svētkiem.

1. Salāti

Ēšana ir sarežģīts process, kurā ietilpst visas garšas uztveres sajūtas, oža, redze, tauste, redze. Zinātniski pierādīts, ka ēdiena krāsa šķīvī ietekmē mūsu pašsajūtu un garastāvokli.

Sarkanā krāsa piedod spēku un uzlabo pašsajūtu, oranžā uzlādē ar mundrumu, zaļā nomierina un palēnina novecošanās procesus. Tāpēc svētku galdā jābūt daudzu krāsu augļiem un dārzeņiem.

Noderēs košu salātu receptes. Vieglie un sabalansētie no bietēm, sulīgie un pikantie ar burkāniem un āboliem, sātīgie no liellopa gaļas un eksotiskie ar avokado.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!

Kādi ēdienu veidi uz svētku galda parāda, ka saimniece ir skopa. Es vairs tādus netaisu was last modified: janvāris 14th, 2021 by administrator

Lapas: 1 2

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Kāpēc ir nepieciešams adīt katru dienu. Sapratu iemeslu un adu katru dienu
Nākamais raksts
Kā “hruščovenes” dzīvoklī pašam uztaisīt vieglu un skaistu remontu virtuvē. Izdarīju un mana sirds priecīga (Foto)

Citi lasīja

Kā viegli var atgriezt baltumu jebkurām drēbēm...

04/07/2021

Veterinārsts stāsta, kāpēc tik svarīgi būt kopā...

25/07/2019

Kā izaudzēt banānkoku mājas apstākļos. Man izdevās...

13/03/2021

Kokakola kā kukaiņu inde, līdzeklis stiklu mazgāšanai...

03/01/2018

Kā sievietei 50+ gadu vecumā izskatīties par...

22/08/2021

Zeltainas kartupeļu pankūkas vācu gaumē ar kraukšķīgu...

05/10/2019

Biezpiena – ābolu sacepums ar kanēļa smaržu....

26/06/2019

Jeļena Jaseviča: Vai var valkāt lietotas drēbes?

01/03/2018

Tikai pavisam nesen es uzzināju, kā pagatavot...

11/05/2021

Mēs ēdam to katru dienu. Uzmanību, lūk,...

27/05/2019

Seko mums

Oga




Populārākais

  • NODERĪGI: Dārzi Latvijā, kas piedāvā pašiem lasīt zemenes!

  • Kāpēc ir nepieciešams kaltēt jasmīnu ziedus

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

  • Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie stilista un draugi mani neatpazina (Foto)

  • Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris Als Pačīno tā arī nekad nav apprecējies

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top