Kādreiz ēdnīcās ceturtdienas vienmēr bija zivju dienas. Tāds noteikums tagad reti kur saglabājies, taču mēs mājās pie šīs tradīcijas pieturamies.
Ceturtdienās gatavoju zivju kotletes vai cepu zivis. Visi brīnās, kā es panāku tādu daudzveidību ēdienkartē. Bet viss tāpēc, ka man katrai receptei ir savs noslēpums. Šodien pastāstīšu, kā cept zivis pannā, neapviļājot tās miltos.
Kā cept zivis pannā
Agrāk es vienmēr zivju gabaliņus apviļāju miltos, pievienoju sāli un garšvielas. Bet ar to bija izaicinājumi: zivis bieži piecepās pie pannas, tas ietekmēja garšu. Un arī smarža nebija tā labākā virtuvē. Bet tad mana kaimiņiene atklāja man ideālu zivju cepšanas noslēpumu.
Izrādās, ka parasto kviešu miltu vietā vajag izmantot rīsu miltus. Tos var nopirkt katrā veikalā.
Cepta zivs ar rīsu miltiem
Vispirms nopērc svaigas zivis, notīri tās, sagriez gabaliņos. Rīsu miltus ieber bļodiņā un apviļā tajos zivju gabaliņus. Ļauj pastāvēt 2 minūtes. Pēc tam apviļā vēlreiz. Tad cep zivis kā parasti.
Rīsu miltu priekšrocība ir tā, ka zivis, tajos apviļātas, sanāk ar zeltainu garoziņu. Bet zivju gabaliņi nepiecepās pie pannas. Zivs paliek maiga un sulīga. Starp citu, ļoti labi ir arī pirms cepšanas apviļāt rīsu miltos biezpiena plācenīšus.
Papildus tam visam ir vēl viens veids, kuru pastāstīšu jums, kā gardi pagatavot zivi.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!