Sastāvdaļas
Olas – 2 gab.
Paniņas – 400 ml
Kviešu milti – 200 g
Eļļa – 60 ml
Cukurs – 1 ēdamk.
Jūras sāls – 1 šķipsniņa
Cepamais pulveris – 2 tējk.
Saldais krējums – 200 ml
Pūdercukurs ar vaniļu – 1 1/2 ēdamk.
Zemenes
Pagatavošana
Bļodā saputo olas, viendabīgā masā. Pievieno paniņas, eļļu, cukuru un sāli. Iesijā miltus un cepamo pulveri. Sajauc mīklu viendabīgā masā. Sakarsē vafeļu pannu.
Lej mīklu uz pannas un ar koka lāpstiņu izlīdzina. Aizver pannu un cep, līdz vafeles kļuvušas zeltaini brūnas.
Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Vafeles pasniedz siltas, bagātīgi papildinot ar putukrējumu un svaigām zemenēm.
Ieteikums!
Lai vafeles saglabātu siltas, līdz pasniegšanas brīdim tās var turēt siltā cepeškrāsnī (ne vairāk kā 90°C).
Avots: gardezi.lv