Cepam pannā sāli
Viens no efektīvākajiem paņēmieniem, kā izvairīties no piedegšanas, ir pannas izkarsēšana ar sāli, pirms tās lietošanas. Iespējams, ka esi par šo metodi dzirdējusi no vecmāmiņas vai draudzenēm
Kā to dara
Liec čuguna pannu uz lielas uguns;
Ieber tajā biezu kārtu rupjā sāls;
Ar koka lāpstiņu izmaisi sāli, lai būtu noklāta visa pannas iekšpuse;
Cep sāli 30 minūtes, pēc tam ļauj pannai atdzist un izber sāli.
Tāda procesa rezultātā būs izveidojies pārklājums, kas pasargās pannu pret piedegumu un padarīs pannas iekšpusi gludāku.
Pareiza pannas izmantošana un kopšana
Lai izvairītos no piedegšanas nākotnē, ir svarīgi atcerēties dažus vienkāršus noteikumus.
* Uzkarsē čuguna pannu pakāpeniski uz vidējas uguns.
* Izmanto pietiekami daudz eļļas. Atceries, ka čuguna pannai vajag vairāk eļļas, nekā cita veida pannām.
* Izvairies no krasām temperatūras pārmaiņām. Tas var novest pie piedegšanas. Ja nepieciešams mainīt temperatūru, dari to pakāpeniski.
* Pēc ēdiena gatavošanas kārtīgi izslauki pannu ar papīra dvieli, bet pēc tam uzzied tās iekšpusei plānu eļļas kartiņu.
Tagad tev ir ieteikumi pret ēdiena piedegšanu čuguna pannā – tās izkarsēšana ar sāli. Šis vienkāršais bet efektīvais veids palīdzes izveidot pannas iekšpusē aizsargslāni un padarīt gatavošanu patīkamu.