Daudzas saimnieces bieži sastopas ar to, ka bieži aizsalst ledusskapja saldētava. Tāpēc mēs nolēmām padalīties ar speciālista padomiem, kā tikt vaļā no šīs problēmas. Visiem patīkamu lasīšanu!
Aizsalst saldētava
1. Atkausējam saldējamo kameru
Lai atkausētu saldētavu, nav obligāti jāizslēdz ledusskapis un pēc tam jāvāc ūdens peļķes.
Pietiek ievietot saldētavā vienu vai divas pudeles, kuras piepildītas ar karstu ūdeni. Tā atkausēt saldētavu būs daudz ātrāk.
2. Saldētavas apstrādāšana
Pēc tam, kad viss ledus izkusis un kamera izslaucīta sausa, tā jāieziež ar glicerīnu. Tāpēc jāuzvelk cimdi, jāpaņem vates plāksnīte un jārīkojas. Pēs šādas procedūras veikšanas ledus uzkrāsies daudzreiz lēnāk.
3. Pareizi uzglabāt produktus
Ļoti svarīgi ir sekot, lai visi produkti saldējamajā kamerā būtu blīvi noslēgtos maisiņos vai citos traukos. Citādi mitrums iztvaikos, un ūdens sāks uzsalt uz kameras sienām.
4. Pārbaudām hermētiskumu
Lai pārbaudītu saldētavas hermētiskumu, mums vajadzēs papīra lapu. Pieliekam to pie saldējamās kameras durtiņām un aizveram tās tā, lai papīrs iestrēgtu. Tagad mēģinām to izvilkt. Ja lapa viegli iznāk ārā, tad saldētava nav hermētiska. Tāpēc jāmaina gumijas lente. To var izdarīt gan patstāvīgi, gan ar meistara palīdzību.
Ceram, ka šis raksts atvieglos tavus centienus mēģinot tikt vaļā no uzsalušā ledus. Visiem veiksmi!