Trīs litru burkā ieleju aptuveni 2,6 – 2,7 litrus ūdens, tam pievieno siltā ūdeni izšķīdinātus 100 gramus raugu un 1/2 glāzi cukura.
Burku apklāj ar marli un liek siltumā, saturu laiku pa laikam sakrata. Uzlējums ir gatavs, kad sākas rūgšanas process.
Vienu glāzi uzlējuma atšķaida ar 10 litriem ūdens. Uz katra stāda izlej atuveni 1l. Šādu laistīšanu veic aptuveni trīs reizes sezonā, kamēr tomāti aug.
Tomātu krūmi izaug spēcīgi, uz tomātiem nav apdegumu, augs viegli pārcieš karstumu. Taču vislielākais pārsteigums bija tas, ka tomāti nogatavojās un priecēja līdz oktobrim, neskatoties uz aukstajām naktīm.
Protams, ka nepalīdzēja tikai šis uzlējums. Svarīga ir arī mēslošana un tomātu mūčošana.