Šī majonēze uzglabāsies svaiga ilgu laiku!
Sastāvdaļas
- Vienai olai 250 ml saulespuķu eļļas;
- Viena tējkarote cukura;
- Sāls pēc garšas;
- Viena ēdamkarote citronu sulas;
- Pēc izvēles garšvielas.
Pagatavošana
Saulespuķu eļļu uzreiz ielej burciņā, kurā glabās majonēzi. Tā būs diezgan biezas konsistences un pārlikt to citā bļodā būs apgrūtinoši.
Ārkārtīga precizitāte nav nepieciešama, variet eļļas daudzumu svērt vai arī liet “uz aci” kā parādīts attēlā. Tad pievieno sāli un cukuru. Atsevišķā bļodiņā izspiež citrona sulu un izlasa kauliņus un pievieno burciņas saturam. Tad pievieno olu un svarīgi, lai pārsitot olu tās dzeltenums paliktu vesels. Ielieciet blenederi burkā tā, lai tā asmens atrodas tieši olas dzeltenumā un majonēzi sakuļ. Gatavs!