Ja jūs pirmo reizi dzirdat vārdu „čihirtma”, tad paskaidrošu: tā ir tāda gruzīnu zupa, kuru parasti gatavo no vistas vai aitas gaļas.
Biezinātāja vietā kāds lieto miltus, pievienojot tiem olas (dzeltenumus), lai izvairītos no olu pārslošanās. Etiķi var aizstāt ar citronu vai granātu sulu.
Varat būt pārliecināti, līdz ko būsiet pamēģinājuši pagatavot šo zupu, nekādas citas receptes vairs negribēsiet!
Vajadzēs:
1 vistu
2 ēd. karotes miltu
5 olu dzeltenumus
250 g sīpolu
50 ml vīna etiķi
100 g kausēta sviesta
Piparus (graudu)
Lauru lapas
Sāli, zaļumus, kinzu
Pagatavošana:
1. Uzvāriet vistas buljonu. 30 minūtes pirms gatavības, ieberiet katliņā zaļumus, piparus, lauru lapas.
2. Izņemiet no buljona vistu, sagrieziet gaļu gabalos.
3. Notīriet sīpolus un sasmalciniet tos, tad apcepiet kausētā sviestā. Lieciet visu katlā un vāriet visu kopā 5-10 minūtes.
4. Šķīvī sakuliet olu dzeltenumus ar miltiem un etiķi, buljonā šo maisījumu lejiet tievā strūkliņā, neaizmirstot zupu visu laiku maisīt.
5. Tad liek vistas gaļu atpakaļ zupā un vēlreiz uzvara.
6. Tas arī viss. Atliek vien pasniegt zupu, pievienojot tai kinzu.