Par to šefpavāri stāsta tikai izredzētajiem, taču man izdevās pārņemt daļiņu vērtīgās pieredzes no viena virtuves meistara. Ja pievieno rīsiem vārīšanas laikā vienu – divas tējkarotes etiķa, rīsi sanāk balti un irdeni. Kā saka, rīsiņš pie rīsiņa. Ja tavā virtuvē ir palikuši aizmirsti pelēcīgi rīsi, pamēģini pagatavot tos šādā veidā.
Pielietojot dažas viltībiņas, jebkuru ēdienu var pagatavot ideāli. Piesātināta garša, patīkams aromāts, lieliska pasniegšana – grēks nepielietot šos vērtīgos padomus kulinārijā, lai panāktu vēlamo rezultātu!
Kulinārijas viltībiņas
1. Baltvīns mērcē aizstās 2 tējkarotes cukura, kas izkausēts nelielā etiķa daudzumā.
Eksperimentē ar mērcēm: tikai viena tējkarote sojas mērces zupas vai ragū garšu krietni uzlabos!
2. Lai gaļa būtu ļoti mīksta un labi izcepusies, vajag ierīvēt to ar sodu un uz pāris stundām ielikt to ledusskapī. Pēc tam gaļa jānomazgā un jāgatavo kā parasti. Sanāks maigs un garšīgs ēdiens.
3. Lai pankūkas sanāktu garšīgas, mīklai pēc tās pagatavošanas jāļauj stundu „atpūsties”, un tikai pēc tam jācep pankūkas.
4. Zivs cepot neizjuks, ja apsālīsi to 15 minūtes pirms cepšanas.
5. Lai cepta gaļa sanāktu garšīgāka, pannā ieliec citrona ripiņu ar visu miziņu.
6. Neizmet pannai pielipušos apcepušos gabaliņus! Tas ir brīnišķīgs ingredients, kurā saglabājusies ēdiena galvenā garša un smarža. Ielej pannā nedaudz ūdens, vīna, buljona vai mērces, piecepumu uzmanīgi atdali no pannas un pievieno šķīdumu pamatēdienam.
7. Pelmeņi vārot nekad nevērsies vaļā, ja tos veidojot maliņas aizspiedīsiet un ieziedīsiet tās ar olas dzeltenumu. Uzskatu, ka tas ir ģeniāli.
8. Visgardākie ziedkāposti sanāk tad, ja sautē tos pienā. Pat tiem, kam nepatīk kāposti, iepatiksies to garša.
9. Ja, vārot notīrītus burkānus, pievienosi ūdenim pus glāzi ābolu sulas, sanāks neiedomājami gardi burkāni!
10. Lai, cepot produktu, tam izveidotos zeltaina garoziņa, pievieno šķipsniņu cukura vai pūdercukura. Piparu un sāls dēļ cukurs nebūs jūtams, bet kraukšķīga garoziņa būs nodrošināta!
11. Veiksmīga augļu pīrāga noslēpums: uzber mīklai sarīvētus vai smalki sadrupinātus balto sausiņus, un tikai pēc tam kārto virsū augļus. Sausiņi cepšanās laikā uzsūks visu lieko mitrumu, un sula netecēs ārā!
12. Ļoti svaigu maizi var viegli un skaisti sagriezt, ja izmanto sakarsētu nazi.
13. Jebkura putra būs daudz gardāka, ja pirms pagatavošanas putraimus pakarsēsi uz karstas pannas, pievienojot nedaudz augu eļļas.
Ja tev šie padomi šķiet interesanti, noteikti padalies ar tiem ar tuviniekiem! Un atceries: jebkura ēdiena receptē galvenā sastāvdaļa ir mīlestība.