Tuvojas svētku laiks. Tas brīdis, kad visa ģimene sanāk kopā, kopā gardi paēd, uzspēlē kādu galda spēli un vienkārši pavada kopā laiku pie eglītes un ar saviem tuvajiem un mīļajiem.
Protams, kārtīgām sievietēm-saimniecēm tas ir arī neliels izaicinājums. Ir jāpabaro vesala saime ar cilvēkiem – turklāt visam ir jābūt garšīgam!
Kartupeļi ir viens no pamatiem dažādiem ēdieniem. Tāpēc tos ir visai svarīgi pagatavot pareizi. Vēl jo vairāk, tam ir savas nianses, kuras mēs ikdienas steigā vai nu aizmirstam vai arī tiešām vienkārši nezinājām.
Pirmajā brīdī var likties, ka izvārīt kartupeļus ir vienkāršāk par vienkāršu. Uzlej ūdeni, vāri 20 minūtes, un viss gatavs. Taču daži sīkumi spēj stipri izmainīt piemēram, kartupeļu biezeņa garšu.
Tāpēc pastāstīsim, kā varīt kartupeļus, lai nebūtu jānokaunas viesu priekšā.
Kā vārīt kartupeļus
Vispirms jau kartupeļi ne tikai jānomazgā un jānomizo, tie vēl arī jānomērcē ūdenī. Tāpēc sagriez kartupeļus uz pusēm vai vēl mazākās daļās un aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm. Tas jādara, lai iznāk visa liekā ciete. Kartupeļi jāliek vārošā ūdenī. Liekot aukstā ūdenī, pazūd daudz vērtīgo vielu.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!