Jau pirms daudziem gadiem vīra radiniece man iemācīja gatavot šādas kotletes. Kopš tā laika daru tikai tā, bet receptes prasa gan draudzenes, gan kolēģes, gan arī citi viesi.
Viss noslēpums – es pievienoju maltajai gaļai biezpienu. Tas padara masu maigu un gaisīgu un piedod patīkamu garšu.
Pagatavot šādas kotletes nav grūtāk, nekā parastās. Tās var gatavot gan cepeškrāsnī, gan pannā – viss atkarīgs no tā, kā jums garšo labāk. Ja meklējat ideālu mērces variantu šīm kotletēm, receptes beigās ir viens variants.
Sastāvdaļas:
Cūkgaļas maltā gaļa 500 g
Biezpiens gab.
Eļļa 200 g
Ūdens 50 ml
Ķiploki 2 daiviņas
Malti melnie pipari pēc garšas
Olas 2 gab.
Rīvmaize 50 g
Sīpoli 2
Eļļa kā patīk
Pagatavošana:
1. Ar blenderi sajauciet biezpienu līdz viendabīgai masai. Sajauciet to ar malto gaļu, olām, sāli un pipariem.
2. Notīriet sīpolus un ķiplokus, smalki sagrieziet vai sarīvējiet tos un pievienojiet gaļas – biezpiena masai, visu labi samaisiet.
3. Rīvmaizi sajauciet ar ūdeni un pievienojiet masai, atkal labi samaisiet.
4. Cepešpannu ieziediet ar eļļu. Veidojiet kotletes un lieciet uz cepešpannas. Cepiet 30-35 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Noteikti izmēģiniet krējuma mērci pie šīm kotletēm. Izkausējiet katliņā 30 gramus sviesta, pievienojiet 30 gramus miltu un gatavojiet 2 minūtes uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot.
Pēc tam pievienojiet 250 ml vāroša ūdens, 150 gramus krējuma, sāli un piparus. Maisot vāriet vēl 4 minūtes.