Nav noslēpums, ka laša gaļa ir dārga, tomēr tā sniedz ķermenim ļoti daudz nepieciešamu vielu, kas var uzlabot tā funkcionalitāti. Lasi būtu ieteicams ēst reizi nedēļā, tomēr tam jābūt kvalitatīvam.
Jebkura gaļa ir atšķirīga, tai skaitā arī lasis. Atkarībā no vides, kur zivs augusi, tā iziet dažādus apstrādes procesus, kā rezultātā gaļai ir dažāda garša, kvalitāte, taukainība un uzturvielas. Šis raksts palīdzēs izvēlēties labāko laša veidu.
Salīdzināsim divus laša gaļas gabalus:
Lasis labajā pusē ir audzēts nebrīvē, bet labajā – savvaļā audzis. Ir acīmredzama atšķirība, jo savvaļā augušajam lasim ir tumši sarkana krāsa, bet nebrīvē augušā laša gaļa ir neveselīgi bāla. Veselīgs lasis ir ar tumši sarkano gaļu, ko tam dod astaksantīns.
KĀPĒC TAM IR TIK SPĒCĪGA IETEKME:
– tam ir pretiekaisuma īpašības:
– tas uzlabo asinsriti;
– tas uzlabo šūnu membrānas;
– tas stimulē enerģijas veidošanu.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā!