Vasarā katrs konditorejas izstrādājums šķiet īpaši garšīgs tāpēc, ka tajā ir daudz ogu. Pirmkārt, visi pērk zemenes, cep pīrāgus un siera kūkas. Vēlāk nāk aprikozes un avenes, persiku un bumbieru laiks. Un ko ko Jūs teiktu par kūku ar upenēm? Tumšās ogas, ko parasti vāram ievārījumos un kompotos brīnišķīgi garšo šajā kūkā. Lai arī šī kombinācija varētu šķist neierasta, lauzīsim ierastos mītus.
Klasiskā “Napoleona” cienītājiem šī kūka šķitīs interesanta. Bet svaigas ogas padarīs tās garšu svaigāku un izskatu kolorītāku. Ja jums ir nogatavojušās upenes, ātri sablendērējiet tās ar cukuru un ielieciet kūkā šādu slānu. Vai jūs vēlaties citas ogas? Dodiet vaļu iztēlei.
Sastāvdaļas:
- Kviešu milti 2,5 glāzes;
- Margarīns 250 g;
- Cukurs 2 glāzes;
- Etiķis 0,5 ēdamkarote;
- Soda pustējkarote;
- Olas dzeltenumi 2 gab;
- Olas baltumi 2 glāzes;
- Piens 100 ml;
- Saldkrējuma sviests 100 g;
- Upenes 100 g.
TURPINĀJUMU LASIET NĀKAMAJĀ LAPĀ:
Iepriekšējais raksts