manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...
7 lietas, ko vari paņemt no viesnīcas ar...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Bigošs jeb sautēti kāposti poļu gaumē. Svarīgas nianses, lai kāposti izdotos

Bigošs jeb, to sauc arī bigus, ir tradicionāls austrumu Eiropas virtuves ēdiens. Tiek uzskatīts, ka tas radies Polijā. Taču dažos avotos var atrast informāciju, ka princis Vladislavs Yagailo ēdienu uz Poliju atveda no Lietuvas. Ir daudz iespēju kā pagatavot sautētos kāpostus, bet tā divas galvenās sastāvdaļas ir kāposti un gaļa. Galarezultātā mēs iegūstam biezu, nedaudz skābu garšu ar kūpinājuma niansi. Parasti kāpostus vāra bez tomātiem, bet skābumam labāk tos pievienot.

Sastāvdaļas
  • Liellopu gaļa 400 g
  • Skābēti kāposti 1 kg
  • Sīpols 2 gab.
  • Burkāni1 gab.
  • Tomāti 2 gab.
  • Melnie pipari pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Saulespuķu eļļa
  • Zaļumi pēc garšas
Pagatavošana

Gaļu sagriež kubiņos. Vislabāk ir ņemt liellopu gaļu, bet jūs var arī cūkgaļu. Katlā ielej saulespuķu eļļu un uzsilda, tad pievieno gaļu un apbrūnina, tad pievieno rīvētu burkānu. Karsē vēl aptuveni 8 minūtes. Pievieno piparus un tomātus sagriež mazos kubiņos. Pievieno masai un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, tad pievieno kāpostus, sāli un samaisa. Karsē, kamēr kāposti atsulojas. Uz lēnas uguns sutina 50-60 minūtes.

Bigošs jeb sautēti kāposti poļu gaumē. Svarīgas nianses, lai kāposti izdotos was last modified: maijs 5th, 2019 by Oga
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Tenerifes latvieši sagaida Kiviču un Skulmi ar uguņošanu (+FOTO)
Nākamais raksts
Vēl tikko tu nevarēji iedomāties savu dzīvi bez viņa…Un pēkšņi Tu vairāk viņu nevēlies

Citi lasīja

Ātri pagatavojami gurķīši uzkodai. Ļoti garšīgi!

29/04/2019

Ilzes Jurkānes latviskais gaspačo

27/10/2017

Salāti Vecgada vakaram 5 minūtēs

30/12/2018

Pagatavo “Napaleonu” vien 15 minūtēs!

29/11/2017

Gaisīgs šokolādes – biezpiena muss, kas nekaitē...

07/03/2019

Uzbeku tantiņas noslēpumi: Kā pagatavot ideālu plovu!

22/08/2018

Ātrās biezpiena pīnes bez rauga

15/12/2018

Mikroviļņu krāsns: noslēpumi, par ko neviens nezina

24/10/2017

Poļu torte “Karpata” – oriģināla un bezgala...

06/02/2018

Smilšu mīklas radziņi ar bezē, kas kūst...

06/12/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • NODERĪGI: Dārzi Latvijā, kas piedāvā pašiem lasīt zemenes!

  • 6 labākie dabīgie mēslojumi tomātiem – nožēlosiet, ja nepamēģināsiet!

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

  • Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie stilista un draugi mani neatpazina (Foto)

  • Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris Als Pačīno tā arī nekad nav apprecējies

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top