manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Neticami kraukšķīgu mazsālīto gurķu receptes

Autors: Oga 15/07/2017

Vispirms apņem aromāts, pēc tam apbur izskats, un tad esam garšas varā. Tie ir mazsālītie gurķīši, bez kuriem nav iedomājama neviena vasara. Aptaujājām vairākas saimnieces un saimniekus, kādas ir viņu mazsālīto gurķīšu receptes.

Ar ozollapām un nātrēm

Ventspils tehnikuma pedagoga–tehnologa Aivara Varņecka recepte

1 kg nelielu gurķīšu
100 g diļļu
30–50 g ozollapu
30 g upeņu lapu
30 g nātru lapu
10 ķiploku daiviņas
Cukurs
Sāls
Gurķus nomazgā, nogriež abus galus (tad ātrāk uzsūcas marināde). Burkā vai citā traukā vispirms liek upeņu lapas, ozollapas un nātres – tās visas gurķus padara kraukšķīgākus, turklāt nātres satur organismam tik nepieciešamo dzelzi. Uzvāra ūdeni, pieber sāli un cukuru. Atdzisušu marinādi uzlej gurķiem, lai tie būtu nosegti. Ja nepieciešams, uzliek slogu. Pēc 8–10 stundām mazsālītie gurķīši ir gatavi.

Ar plūškoka ziediem

Pūres restorāna “Terase” šefpavāra Naura Hauka recepte

1 kg gurķu
3 mārrutku lapas
10 upeņu lapas
20 plūškoka ziedu
1 ķiploka galviņa
2,5 ēdam­karotes sāls
½ ēdamkarotes cukura
2 l ūdens
Uzvāra ūdeni un verdošā liek mārrutku un upeņu lapas, plūškoka ziedus, ķiplokus, sāli un cukuru, jo tad augi labāk atdos savu aromātu un garšu. Marinādi uzlej gurķiem un notur 2–3 dienas.

! Nauris gurķiem lej karstu marinādi, bet, ja vēlas, to var arī atdzesēt. Viņa padoms – ja no plūškoka ziediem gatavotu sīrupu pievieno alum, kāpēc lai to nedarītu mazsālīto gurķu marinādei.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Neticami kraukšķīgu mazsālīto gurķu receptes was last modified: 15 jūlijs, 2017 by Oga

Lapas: 1 2 3

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Esiet uzmanīgi! Lūk, ko patiesībā dara solārijs!
Nākamais raksts
Ātrs un garšīgs ķiršu pīrāgs

Citi lasīja

Kartupeļi grieķu gaumē: tik garšīgi, ka nav...

04/05/2019

Perfekta torte bez cepšanas: izsmalcināta un garšīga!

03/12/2017

Gurķi sinepju marinādē

10/05/2019

Zemeņu ievārījums kā marmelāde: 5 neparastas, bet...

09/05/2019

Torte bez cepšanas “Sniedziņš” – deserts pāris...

20/04/2018

Kā pagatavot prosas biezputru

04/03/2018

Cūkgaļas šašliks sinepēs

18/05/2019

Cienīgi čipsu aizstājēji: kraukšķīgi un barojoši

27/05/2017

Ātrās biezpiena pīnes bez rauga

15/12/2018

Divās minūtēs pagatavojams karalisks pīrāgs

26/11/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Pieredzējis dārznieks atklāj, kā un kad stādīt sīpolus ziemai, lai raža būtu lielāka nekā kaimiņiem

  • Ebrejiem ir savas zodiaka zīmes! Atklāj ko jaunu par sevi!

  • Vecmamma atklāj, vai kāpostu tīteņi ir jāapcep pirms sautēšanas

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top