Pareiza saldētavas izmantošana palīdz ne tikai saglabāt ātri bojājošos produktus svaigus, bet arī atvieglot dažādu ēdienu pagatavošanu. Daudzi sasaldē ogas un dārzeņus ziemai, bet reti kurš saldētavu izmanto piena produktiem. Bet velti! Šodien pastāstīsim, kā sasaldēt pienu un kā to izmantot ēdienu pagatavošanai.
Piena sasaldēšanai var izmantot parasto ledus formiņu. Lej svaigu pienu formiņās. Kad piens sasalst, to var labi glabāt saldējamajos maisiņos ar rāvējslēdzēju. Vislabāk saldētu pienu izmantot putru, smūziju un konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Ja tev pēkšņi vajag pienu gatavošanai, to var ātri izkausēt katliņā uz uguns. Ja vēlies, lai tas iepriekš atkūst, izmanto ledusskapi, nevajag atkausēt pienu istabas temperatūrā, jo tad ir paaugstināts baktēriju pavairošanās risks.
LASI VĒL: DRAUDZENE IETEICA, KĀ MAZGĀT APAVUS VEĻAS MAZGĀJAMAJĀ MAŠĪNĀ, LAI TĀS ATKAL BŪTU KĀ JAUNAS (FOTO)
Tā kā piena tekstūra saldējot nedaudz izmainās, ne visi vēlas to pievienot kafijai. Un tomēr, šāds piens labi noder tādas kafijas pagatavošanai, kā frapē.
Kā pagatavot frapē ar saldētu pienu.
Sastāvdaļas:
2 tējkarotes šķīstošās kafijas
Vārošs ūdens
Cukurs pēc garšas
Saldēts piens pēc garšas
Pagatavošana:
1. Pagatavot kafiju ar cukuru.
2. Sakult kafiju un ledu ar blenderi līdz viendabīgai masai.
Pateicoties ledum, kafija tiek sakulta biezās putās, kas kafijai piedod krēmīgu konsistenci. Ja tu esi raf-kafijas cienītājs, tev noteikti patiks arī šis dzēriens. Frapē pieņemts pasniegt augstā glāzē ar salmiņu. Ir daudz kafijas noformēšanas veidu. Piemēram, tai var pievienot ar putukrējumu vai saldējumu.
Sasaldēšanai labāk izmantot govs vai kazas pienu, augu izcelsmes piens stipri slāņojas. Saldētu pienu saldētavā var glabāt pat pus gadu, tomēr labāk to izmantot mēneša laikā. Pareizi uzglabājot un atsaldējot pienu, tas ir absolūti droši izmantojams.