Aromātiska, ar gardu ievārījumu, žāvētu augļu gabaliņiem vai sviesta pikucīti – šādi mannā putru atcerās gandrīz katrs padomju laika bērns. Tradīcijas ir nemirstīgas un arī šodien mēs saviem bērniem šo putru pasniedzam brokastīs. Mannā putra ir viena no barojošākajām putrām un uztura speciālisti brīdina, ka tā nebūt nav tik vērtīga kā uzskatām.
Mannā putras priekšrocības un mīnusi bērniem un pieaugušajiem
Lūk, daži fakti, kas atklāj, ka “velns nav tik melns, kā to mālē”.
- Mannā putra rūpējās par sirds veselību, uzlabo asinsriti, paaugstina hemoglobīna līmeni asinīs un satur E vitamīnu.
2. Mannas graudiņi ir ļoti ātri pagatavojami, tāpēc putrā saglabājas visi noderīgie mikroelementi: kālijs, kalcijs, magnijs, nātrijs un fosfors.
3. Mannu iekļauj ēdienkartē, ja cilvēgs sirgst ar tādām slimībām kā čūla, gastrīts un citām vēdera dobuma patoloģijām. Līdz ko manna nonāk zarnu traktā, tā atvieglo spazmas un mazina sāpes.
4. Vecākiem cilvēkiem manna novērš sarkano asins šūnu demineralizāciju un kavē vēža šūnu veidošanos.
Kopumā mannā putru uzturā lietojiet maz jeb samērīgos daudzumos. Lūk, kāpēc:
TURPINĀJUMU LASIET NĀKAMAJĀ LAPĀ: