Mēs visi zinām, cik svarīgi ir paēst brokastis. Brokastis dod mums enerģiju un spēku produktīvam darbam, tāpat arī tās veicina vielapmaiņu. Taču ne vienmēr ir iespēja vai vēlme no rīta kaut ko gatavot, pat uzvārīt auzu pārslu biezputru vai olas reizēm ir slinkums.
Ja esi guļava vai arī no rītiem ilgi pucējies, tad vismaz sviestmaizes ar sieru ar zaļumiem un ķimenēm būs ideāls variants. Tās var pagatavot dažās sekundēs un vienkārši paķert līdzi uz darbu, ja nu nekā nepaspēj paēst mājās.
Tomēr mājas siera pagatavošana prasīs nedaudz laika, tāpēc pagatavo to iepriekš. Esam sagatavojuši tev lielisku recepti!
Sastāvdaļas:
1 l kefīra
1 l piena
6 olas
4 tējkarotes sāls
1/3 tējkarotes sarkano malto piparu
Šķipsniņa ķimeņu
1 ķiploka daiviņa
Zaļumi (dilles, lociņi u.t.t.) pēc patikas
Pagatavošana:
1. Ielej pienu un kefīru katlā un liec katlu uz uguns. Pagaidi, lai piena maisījums krietni sasilst (tikai neuzvārīt!). Kamēr gaidi, sakul olas ar sāli un, kad piena maisījums būs karsts, ielej tajā olas un maisot sildi uz mazas uguns, līdz brīdim, kad atdalās sūkalas.
2. Izslēdz plīti un ļauj maisījumam pastāvēt aptuveni 2 minūtes.
3. Paņem caurduri, ieklāj tajā marli (2 kārtās) un lej tur siera masu. Sasmalcini zaļumus un ķiplokus un pievieno tos sieram. Pieber arī sarkanus maltos piparus.
4. Izlīdzini masu ar karoti, aizsien marli mezglā un ļauj notecēt sūkalām.
5. Kad sūkalas notecējušas, izņem sieru un liec bļodā. Pārklāj sieram marli un liec virsū burku ar ūdeni: tā būs kā slogs, lai vēl izspiestu lieko mitrumu.
6. Jāatstāj siers ledusskapī uz nakti, un no rīta jau tev būs garda uzkodiņa.
Ir skaidrs, ka ne vienmēr sanāk brokastīs izēst šķīvi zupas, bet tas nenozīmē, ka vajag palikt bez brokastīm. Vienmēr var atrast variantu vieglai uzkodiņai vai arī var iemācīties gatavot ātri.