Pagatavošana:
1. Skumbriju notīra, nomazgā. Liek cepamajā formā. Pievieno sāli, piparus un lauru lapas.
2. Pielej citronu sulu un kvasu. Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.
3. Zivi nosusina ar papīra dvieļiem. Vēl siltu skumbriju sadala filejās.
4. Smalki sasmalcina piparmētru lapiņas, sasmalcina ķiplokus un pētersīļus. Visu samaisa un pievieno sāli. Pielej etiķi un augu eļļu. Visu kārtīgi samaisa.
5. Liek fileju dziļā traukā un pārlej ar marinādi. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 24 stundām.
Siļķe garšvielu marinādē
Sastāvdaļas:
1 kg siļķes
600 ml ūdens
5 ēdamkarotes jūras sāls
4 ēdamkarotes cukura
12 piparu graudi
3 lauru lapas
4 krustnagliņas
1 ēdamkarote augu eļļas
Pagatavošana:
1. Katliņā ielej ūdeni. Pieber sāli, cukuru un piparus.
2. Pievieno lauru lapas un krustnagliņas. Pielej augu eļļu. Uzvāra.
3. Siļķi nomazgā, bet netīra. Liek siļķes blīvi burkā. Pārlej pāri marinādi.
4. Liek aukstumā uz 3 diennaktīm.
Mazsālīta forele somu gaumē
Sastāvdaļas:
1 kg svaigas foreles
2 ēdamkarotes cukura
Dilles
0,5 glāzes kaltētu brūkleņu
3 ēdamkarotes rupjā jūras sāls
Pagatavošana:
1. Foreles filejas liek uz papīra, ar ādu uz leju. Pāri pārkaisa sāli un cukuru.
2. Sasmalcina dilles. Dilles, un brūklenes liek pāri foreles filejām.
3. Ietin foreli pergamentā un liek ledusskapī uz 2 diennaktīm.
Tējā marinēta skumbrija
Sastāvdaļas:
2 lielas skumbrijas
3 ēdamkarotes tējas stipruma
1 l ūdens
3 ēdamkarotes sāls
3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana:
1. Uzvāra melno tēju.
2. Pievieno tai sāli un cukuru. Kārtīgi samaisa. Kad tēja atdziest, izkāš to caur marli.
3. Notīra skumbriju, nogriež galvu. Liek zivi dziļā traukā. Pārlej pāri tējas marinādi tā, lai tā pilnīgi pārklātu zivi.
4. Liek ledusskapī uz 4 diennaktīm.
Izvēlies recepti, kura patīk vislabāk un ķerieties pie darba. Garšvielas padarīs zivi neiedomājami garšīgu! Pārliecinieties par to patstāvīgi un pēc tam padalieties iespaidos!