Ja Jūs vēlaties pagatavot kaut ko tik gardu, ka uz šķīvja paliks vien drumstalas, tad šis pīrāgs būt brīnišķīga izvēle! Šo pīrāgu mēdz dēvēt par “sprogu pīrāgu”!
Tradicionāli šis pīrāgs tiek gatavots ar upeņu džemu, bet labi zināms, ka jebkurš ievārījums un variācija piedos interesentākas notis. Šoreiz ņemsim talkā zemeņu džemu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Olas 2 gab.;
- Kviešu milti 500 g;
- Saldkrējuma sviests 200 g;
- Cukurs 250 g;
- Vanilīns pustējkarote;
- Cepamais pulveris 1 tējkarote;
- Zemeņu džems 200 g.
Pagatavošana
- Vispirms gatavosim pīrāga pamatnes mīklu. Sviests uz lēnas uguns ir jāizkausē nelielā katliņā. Kamēr sviests kūst miltos iejuaciet cepamo pulveri.
- Tad izkausēto sviestu lejiet bļodā, sajauciet ar cukuru, olām un vanilīnu.
- Lēni pievienojiet miltus un mīciet mīklu. Tad mīklas pikuci sadala divās daļās. Vienu mīklas pikuci uz 1 stundu ieliek saldētavā, bet otru izrullē līdz vajadzīgajam izmēram, tad ieliek ieeļļotā formā un apziež ar 1 cm biezu džema kārtu.
- Izņemiet mīklu no saldētavas un sarīvējiet uz rupjas rīves. Tad skaidiņas uzkaisiet uz džema kārtas. Pīrāgs ir jāliek iepriekš sasildītā krāsnī uz 200 grādiem 25 minūtes.
Labu apetīti!