Svaiga krējuma kūka ar skābajiem ķiršiem ir kā radīta karstajām vasaras dienām!
Šī kūka nav jācep, tādēļ tas ir labs variants, ja ātri gribas kaut ko svaigu un saldu.
Krējuma kūka ar ķiršiem
Pagatavota šī kūka ļoti labi tur izveidoto formu, ir ļoti maiga un vienlaikus skābena.
SASTĀVDAĻAS
- 600 g ķiršu bez kauliņiem
- 400 g krekeru ar magonēm (nesālīti)
- 1 glāze cukura
- 500 ml 25% skābā krējuma
- 25 g želatīna
- 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
PAGATAVOŠANA
- Želatīnu apliet ar siltu vārītu ūdeni un paturēt 20 minūtes. Kad želatīns uzbriest, lieciet to ūdens peldē, maisiet, bet neļaujiet sākt vārīties.
- Dziļā bļodā sajauciet krējumu ar vaniļu un parasto cukuru, lejiet klāt želatīnu tievā strūklā un uzmanīgi pārmaisiet.
- Piemērotā bļodā sajauciet krekerus un ķiršus, tad aplejiet ar krējuma maisījumu. Uzmanīgi pārmaisiet to.
- Sablietējiet masu ar karoti, pārāk cieši gan nesamīcot to. Uzlieciet taisnu trauciņu virsū masai. Lieciet kūku ledusskapī kā minimums uz 4 stundām, bet labāk gan atstāt uz nakti. Ja jums ir speciāla tortes formiņa, labāk atstāt tajā.
- Izņemiet kūku no ledusskapja un apmetiet to riņķī. Lai deserts vieglāk nāktu ārā no formiņas, ielieciet to (bet ne pilnībā) karstā ūdenī.
Apberiet gatavo kūku ar kakao vai šokolādes skaidiņām un pasniedziet galdā! Starp citu, augļus šim desertam var mainīt pēc saviem ieskatiem, un katru reizi iegūsiet kūku ar jaunām garšām!
Avots: takprosto.cc