1. Ņemam garenu formu un apsmērē to ar eļļu, tad ieklāj pārtikas plēvi, cik nu vienmērīgi ir iespējams.
2. Izkausējam 150 g tumšās šokolādes un apsmērē formas visas malas un liekam ledusskapī
Sastāvdaļas karamelei:
1. 200 g cukurs
2. 130 g glikozes
3. 200 ml saldā krējuma 31 %
4. 75 ml ūdens
5. 300 g zemesrieksti, jau apgrarauzdēti un sālīti.
1. Visas sastāvdaļas liek katliņā, izņemot riekstus, katlu iesaku ņemt lielu, jo manam pārgāja vis pāri malām. Varām uz vidējā uguns, sākumā pamaisot, vārīšanas procesā nemaisīt, vārīju kādas 8 minūtes, kad pamazām sāk karamelizēties, tad drusku apmaisīju. Gaidam vieglu brūnu krāsu.
2. Ņemam katlu nost no plīts un neko negaidot, pievieno riekstus, apmaisa, lej formā un izlīdzina. Liek atpakaļ ledusskapī.
Sastāvdaļas Nougat kārtai:
1. 250 g cukurs
2. 130 g glikozes
3. 110 ml ūdens
4. 2 olu baltumi
5. Paciņa vaniļas cukurs
6. 100 g zemesrieksti
1. Olu baltumus puto ar vaniļas cukuru, līdz vidējai konsistencei
2. Taisam cukura sīrupu, cukuru, glikozi un ūdeni liekam uz plīts uz paša lielāka karstuma varām, dažreiz pamaisa, temperatūrai ir jāsasniedz 150 grādus. Vai ar karotes palīdzību skatās, kā tek no karotes. Vārīju apmēram 5 minūtes, tad putoju olu baltumus tālāk un lēni lejot cukura sīrupu klāt, tad baltumi arī apstrādājās un masa dubultojas.
Putoju 1 – 2 minūtes, Tad pievienoju sakapātus zemesriekstus, apmaisa un liek formā uz karameles virsū, izlīdzina un ledusskapī iekšā uz dažām stundām.
3. Izkausējam 100 g tumšās šokolādes un apsmērē pašu virsu. Likt atpakaļ ledusskapī, vismaz uz 2 stundām.
4. Noslēgumam izkausē 600 g piena šokolādes, pievieno 2 ēdamkarotes eļļas, apmaisa.
5. Atbrivojam Snickers no visa, uzliekam prātīgi uz 2 vienādām krūzēm un lejam pāri šokolādi. Liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.