Kotlešu lietu meistaram piedurknē vienmēr ir paslēpti vairāki trumpji. Kā vienu no tiem mēs uzskatām kotletes vācu gaumē. Tās ir maigas un gardas. Un tas viss pateicoties papildu sastāvdaļai, kuru mūsu saimnieces reti pievieno maltajai gaļai. Tās ir visparastākās sinepes.
Pievienojiet nedaudz šīs garšvielas tradicionālajai kotlešu masai, un jūs uzreiz jutīsiet starpību. Bet kraukšķīgais panējums palīdzēs saglabāt sulīgumu. Pagatavojiet salātus, pievienojiet piedevas un pusdienas gatavas.
Sastāvdaļas:
Maltā cūkgaļa 500 g
Liellopa maltā gaļa 500 g
Sīpoli 1-2 gab.
Ķiploks 1 daiviņa
Olas 2 gab.
Baltmaize 50-60 g
Piens 100 ml
Sinepes 1,5-2 tējkarotes
Zaļumi 2 ēdamkarotes
Rīvmaize 100 g
Sāls pēc garšas
Pipari melnie malti pēc garšas
Pagatavošana:
1. Sasmalcini sīpolus un apcep eļļā līdz zeltainumam.
2. Ņem 3 šķēlītes baltmaizes, nogriez garoziņu un iemērc maizes mīkstumu pienā. Pēc tam nospied lieko šķidrumu un pievieno maizi maltajai gaļai.
3. Pievieno olas, izspied caur spiedi ķiploku un pievieno arī apceptos sīpolus, sasmalcinātos zaļumus, sinepes, sāli un piparus.
4. Maisi kotlešu masu 10 minūtes. Masai jābūt viendabīgai.
5. Rokas apmērc ūdenī un veido kotletes. Apviļā tās rīvmaizē un cep sakarsētā sviestā. Gatavo aptuveni 5 minūtes no katras puses.
Pēdējā porcija jau šķīvī. Tagad sauc visus pie galda. Kotletes pat atdzist nepaspēs, ar tādu ātrumu tās apēdīs mājinieki. Kurš to būtu domājis, ka pāris karotītes sinepju radīs tādu gardumu!