manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu...
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Pasaulē

Vairākas kļūdas, kuras tu pieļauj, kad gatavo virtuvē. Lietas, no kurām jāatbrīvojas

Nevienam nav noslēpums, ka vecmāmiņas mums vēl tikai pašu labāko. Tas attiecas arī uz kulinārijas padomiem – vecmāmiņa vienmēr pateiks, kas un kā ir labāk.

Tikai progress ir aizgājis tik tālu uz priekšu, ka daudzi vecmāmiņas padomi jau sen nav aktuāli. Mēs atlasījām 9 padomus, kuri patiešām ir novecojuši. Gribi zināt, kuri? Nu tad lasi tālāk!

1. Uzbērt tauku traipam sāli

Atceries, kā „Dienesta romānā” Novoseļcevs bēra sāli uz „Mimras” kleitas, lai glābtu viņas dārgo tērpu? Tā gan labāk nedari. Bez tam, ja  ar sāli tīrīsi tintes un tējas traipus, vari arī sabojāt audumu, ja stipri to berzīsi.

Labāk ieej tuvākajā sadzīves ķīmijas veikalā – tur būs pietiekami daudz līdzekļu traipu tīrīšanai. Ja nav laika iet uz veikalu, tad var iztikt ar līdzekļiem, kas ir pa rokai

2. Aizstāt receptēs sviestu

Lai gan produktu kvalitāte mūsu vecmāmiņu laikā bija ļoti augsta, daudzas kulinārijas nonākušas pie mums krietni izmainītā veidā. Un tā nu īsta sviesta vietā mēs mīklai pievienojam margarīnu vai augu eļļas. Tādas izmaiņas ne tikai samazina izstrādājuma garšu, bet reizēm pat neļauj pagatavot iecienīto kārumu. Konditorejas izstrādājumi no mīklas sliktāk „celsies”, bet krēms ar margarīnu nekulsies.

3. Maizi kotletēm iemērkt pienā

Pienā mērkta maize kotletēm garšu neuzlabos. Lieta tāda, ka cepot kotletes, savstarpēji iedarbojoties piena un gaļas olbaltumiem kotletes kļūst mazāk sulīgas, kas pasliktina garšu.

4. Sāli dārzeņiem un sēnēm pieber pirms cepšanas

Ja sālīsi dārzeņus pirms cepšanas, tad tie ātri sāks suloties, un ēdiens nebūs cepts, bet sautēts. Sēnes iesaka likt uz pannas sausas. Tā ātrāk panāksi kraukšķīgu garoziņu. Sēņu ēdienu sālīt vajag pirms pašas gatavības.

5. Dzēst sodu ar etiķi, cepot maizītes

Saimnieces labi zina, ka nedzēstai sodai svaigā maizītē ir nedaudz „ziepjaina” garša. Lai no tā izvairītos, sodu dzēš ar etiķi. Tam ne vienmēr ir vēlamais rezultāts, jo ogļskābā gāze, kura izdalās reakcijas rezultātā, aiziet gaisā, nevis mīklā. Labot situāciju var vienkārši – dzēšanu izdarīt tieši mīklā. Tāpēc sodu dzēš tieši mīklā, pievienojot kefīru vai ūdenī izšķīdinātu citronskābi.

6. Izskalot katliņu pirms piena vārīšanas

Mūsdienu saimnieces jau sen zina, ka viss atkarīgs no katliņa kvalitātes. Vislabāk ir izmantot katliņu ar nepiedegošu iekšējo virsmu vai katliņu ar biezu apakšu.

7. Gaļu atkausēt vajag istabas temperatūrā

Sasaldētu gaļu labāk izņemt no saldētavas un ielikt ledusskapī, kur atkausēšana būs drošāka. Pie tam, mēs neiesakām izņemt gaļu no ražotāja iepakojuma vai arī ja izņemat, tad uzlieciet traukam ar gaļu vāciņu. Tā gaļas smarža un baktērijas nepiekļūs citiem produktiem, kas atrodas ledusskapī.

8. Mazgāt gaļu zem tekoša ūdens

Jau atkausētu gaļu vajag nomazgāt, taču darīt to zem tekoša ūdens nevajag. 

Labāk ieliet bļodā ūdeni un tur nomazgāt gaļu. Arī ūdeni ietaupīsi.

9. Marinēt gaļu šašlikam vajag 12 stundas

Jau sagatavotu gaļu pieņemts marinēt visu nakti, vai pat vēl vairāk. Tā ir liela kļūda. Liellopa vai cūkas gaļa iemarinēsies 4-5 stundās, bet vistas gaļai pietiks pat ar 1-2 stundām.

Vispār jau, lai kā mēs arī nemīlētu savas vecmāmiņas, taču dažus padomus labāk atstāt pagātnē.

Vairākas kļūdas, kuras tu pieļauj, kad gatavo virtuvē. Lietas, no kurām jāatbrīvojas was last modified: jūnijs 27th, 2021 by administrator
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Kad un kā piebarot vijolītes, lai tās ziedētu kuplas un ilgi
Nākamais raksts
Jau 5 gadus vairs nemetu ārā dateļu kauliņus. No tiem sanāk vērtīgas lietas (Foto)

Citi lasīja

Pedofils, kurš astoņus gadus izvaroja meitenīti no...

27/12/2017

Šausmas: Cūka fermerim nokož dzimumlocekli un trīs...

19/06/2017

13 slavenības, kuras ir pārsteidzoši līdzīgas cilvēkiem...

23/12/2019

Zelta dzīve ārzemēs. Latvieši ar slepeno kameru...

24/04/2018

Atrasts Somijas politiķis, kuru meklēja arī Latvijā....

15/11/2018

Astrologs pastāsta, kuras piecas horoskopa zīmes ir...

15/10/2020

Vīrietis ievilināja 5 gadīgo meitenīti viesnīcas numurā,...

13/06/2017

Lūk, kā izskatās Filipa Kirkorova personīgais vilciena...

04/10/2019

Ostapenko nākamais izaicinājums – pieckārtēja Vimbldonas čempione...

11/07/2017

ENFAST vērš uzmanību: Eiropā meklētākie noziedznieki

04/08/2017

Seko mums

Oga




Populārākais

  • NODERĪGI: Dārzi Latvijā, kas piedāvā pašiem lasīt zemenes!

  • 6 labākie dabīgie mēslojumi tomātiem – nožēlosiet, ja nepamēģināsiet!

  • Kāpēc ir nepieciešams kaltēt jasmīnu ziedus

Jaunākais

  • Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu ilgi un kupli. Draudzenes prasa izskaidrot

  • Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

  • Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie stilista un draugi mani neatpazina (Foto)

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top