manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag...
Vecmāmiņa atklāj, kuru soli nevar izlaist, taisot biezputru....
Viņa iemīlējās vīrietī, kas bija citādāks nekā pārējie....
Gudra saimniece atklāj, kuras lietas jūsu virtuvi padara...
5 sieviešu vārdi, kuru īpašnieces kļūs veiksmīgas un...
Kā gudras saimnieces garšīgi iesāla zivis. Pagatavoju un...
Draudzene izskaidroja, kāpēc kafijai vajag pievienot sviestu
Draudzene izskaidroja, kāpēc vārot olas vajag pievienot sodu
Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu,...
51 gadu vecumā viņai piedzima trinīši. Kāds ir...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Vecmāmiņa atklāj, kā ieskābēt gurķus, lai ģimene tādus prasītu vēl

Gurķu sagatavošana ziemai ir ikgadējs katras saimnieces rituāls. No daudzām zināmajām receptēm ir grūti izvēlēties vienu. Kādam garšo marinēti gurķi, bet citam labāk tīk sālītie.

Manā ģimenē no paaudzes paaudzē tiek nodota īpaša gurķu skābēšanas recepte ar miltiem. Pastāstīšu, kā ātri iesālīt gurķus.

Daudz kur esmu garšojis sālītos gurķus, bet tādus, kā gatavoja vecmāmiņa, nekur neesmu ēdis.

Jau bērnībā man interesēja, kāpēc citiem gurķi burkās bija caurspīdīgā sālījumā, bet vecmāmiņas burkās tie bija kaut kādā baltā šķidrumā.

Izrādās, ka viss noslēpums ir vienā īpašā sastāvdaļā. Tagad pati gatavoju tāpat. Sanāk vienmēr teicami. No receptē minētā produktu daudzuma sanāk 1 trīs litru burka.

Sastāvdaļas:

* 2-2,5 kg nelielu gurķu

* 3 ēdamkarotes (ar kaudzīti) kviešu miltu

* 3 ēdamkarotes sāls (ar kaudzīti)

* Mārrutku lapas

* 1 vīnogu lapa

Pagatavošana:

1. Pēc šīs receptes gurķus sāla tāpat kā mucā. Tāpēc tev nenāksies burkas sterilizēt. Vienkārši labi tās izmazgā un atstāj, lai nožūst mitrums. Derēs arī plastmasas vāciņi.

2. Burkas apakšā ieliec vīnogas lapu. Pēc tam liec nomazgātus gurķus. Pats galvenais – likt tos pēc iespējas blīvāk. Gurķiem virsū ber sāli un miltus, pāri pārlej destilētu ūdeni.

3. Sagatavoto burku aizvāko. Labāk burku nolikt uz kādas paplātes vai lielākā, dziļā traukā, jo šķidrums no burkas var tecēt laukā.

Reizi dienā burku vajag sakratīt, lai milti vienmērīgi izvietotos pa burku, nevis nosēstos burkas apakšā. Tas palīdzēs gurķiem ātrāk ieskābt.

4. Gurķus, kas gatavoti pēc šīs receptes var ēst jau pēc 4 dienām. Tad tie būs tikai nedaudz sāļi. Ja patīk stiprākas garšas gurķi, jāpagaida vismaz nedēļu. Uzglabāt var ledusskapī vai pagrabā.

Papildus ieteikums:

Lai gurķiem būtu spilgtāka garša, vari pa vecam burkā likt dažas daiviņas ķiploka un dilles.

Vīnogu lapas vietā var ņemt ozola lapas. Tad gurķiem būs interesantāka pēcgarša.

Lai pievienotu produktam īpašu odziņu, var pievienot graudu piparus vai gabaliņu pipara. Galvenais – nepievienot par daudz garšvielas.

Tagad tu zini šo īpašo recepti. Tā ir pavisam vienkārša. Gurķi sanāk kraukšķīgi un garšīgi. Tāds konservēšanas veids neprasa daudz laika un līdzekļu.

Vecmāmiņa atklāj, kā ieskābēt gurķus, lai ģimene tādus prasītu vēl was last modified: novembris 3rd, 2022 by administrator
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Omīte atklāj, kāpēc nevajag svinēt savu dzimšanas dienu
Nākamais raksts
Notikušas pārmaiņas dziedātājas Laimas Vaikules dzīvē

Citi lasīja

Kur mājās novietot naudas koku, lai palielinātos...

09/06/2020

Nostaļģisks ēdiens no bērnības. Mani tuvinieki un...

10/01/2021

Pilns pārbaudīts vajadzīgo ārstniecības preparātu saraksts, kuram...

15/08/2019

Vakariņas tev ir vajadzīgas: Mediķi nosauc 10...

10/09/2018

Kā ātri iekrāt naudu – daži iedarbīgi...

01/05/2019

Stiliste atklāj, kādas garo matu frizūras izgājušas...

30/08/2020

Kaitīgi ēšanas ieradumi, kurus atmetot rezultāti būs...

02/05/2019

Liekais svars sievietēm pēc 40

23/03/2017

Masveidā audzētie laši, kas nopērkami veikalos ir...

31/08/2017

Stilīga “čolka” vidēja garuma matiem: 15 skaisti...

21/10/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag darīt zeltlietām no aizsaulē aizgājušiem radiem

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag darīt zeltlietām no aizsaulē aizgājušiem radiem

  • Vecmāmiņa atklāj, kuru soli nevar izlaist, taisot biezputru. Uztaisu un pēc tam vīrs prasa vēl

  • Viņa iemīlējās vīrietī, kas bija citādāks nekā pārējie. Pēc laika pārim liktenis tomēr izmainījās

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top