Noteikti sapildītos tīteņus apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Tas aizņems nedaudz vairāk laika, taču ir vērts to darīt. Garša būs vienkārši lieliska. Tikai pēc apcepšanas lieciet tīteņus katlā.
Kāpēc? Kad cepsiet tīteņus, kāposti izdalīs visu lapās palikušo cukuru. Rezultātā tas karamelizēsies un tas piedos īpašu saldenu garšu. Pat pēc vārīšanas tīteņi būs viegli kraukšķoši, bet kāposti būs mīksti un ļoti garšīgi. Tīteņi nebūs ūdeņaini, tie būs blīvi, pildījums būs pilnīgi izvārījies gatavs.
Ko tālāk?
* Ņem tomātu pastu (var smalcinātos tomātus vai konservētos savā sulā), nedaudz krējuma, savas iecienītās garšvielas;
* Visu samaisi un atšķaidi ar ūdeni vai buljonu;
* Liec apceptos tīteņus kārtām katlā un pārlej ar tomātu pastas un krējuma maisījumu, lai tas pārklātu tīteņus;
* Vārīt līdz gatavībai – aptuveni 30-40 minūtes, lai gatava būtu gaļa un rīsi.
Reizēm laika ekonomijas vai kad aizņemti visi gāzes plīts degļi, salieku tīteņus dziļā traukā un lieku to cepeškrāsnī. Tur cepu aptuveni 40-50 minūtes. Noteikti izmēģiniet šo tīteņu gatavošanas paņēmienu, ļoti iesaku. Tie patiešām būs gardi, tie neizjuks. Taviem tuviniekiem patiks!