manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Vēja kūkas jeb Vecrīgas

Autors: Oga 09/02/2019

Lielisks gardums svētkiem un ikdienai, lai iepriecinātu savus mīļos.

Nepieciešamie produkti:

  • 350 g ūdens
  • 175 g sviests
  • šķipsniņa sāls
  • 1,5 glāze milti
  • 5 olas.

Pildījumam nepieciešams:

  • 500 g biezpiens
  • 500 ml saldais krējums
  • Cukurs, pūdercukurs vai iebiezinātais kondensētais piens pēc garšas.

Pagatavošana:

  • Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un pievieno sviestu. Liek vārīties. Kad sviests izkusis un šķidrums sāk vārīties, strauji iesijā vai ieber miltus. Šajā receptē tas nav tik svarīgi.
  • Ļoti intensīvi maisa ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai. Ja nav slotiņa, tad dara to ar karoti.
  • Tad masu ņem nost no plīts un nedaudz padzesē.
  • Kad mīkla vairs nav tik karsta, pa vienai iemaisa vai iekuļ ar mikseri 5 vistu olas, līdz viendabīgai masai.
  • Masu liek kulinārijas maisiņā, kura galā ir uzgalis 7 mm diametrā un spiež uz plāts 1cm diametrā čupiņas. Starp čupiņām jābūt pietiekami lielām atstarpēm jo cepot tās palielināsies.
  • Ja nav maisiņu un uzgalis, ar karoti liek čupiņas.
  • Uz plāts ir uzklāts cepamais papīrs.
  • Krāsnij jābūt 220* , tad kad vēja kūkas pacēlušās un nedaudz sāk iegūt krāsu, krāsni nogriež uz 180*. Cep līdz skaisti brūnas. Krāsni vaļā nevērt celšanās brīdī. Cik ilgi cepas pateikt nevaru. Tas atkarīgs no cepeškrāsns.
  • Tad atdzesē un pilda.
  • Saldo krējumu sakuļ ar biezpienu, cukuru, pūdercukuru vai kondensēto pienu.
  • Gatavām vēja kūkām nogriež cepurītes un sapilda pildījumu. Var arī apakšā izdurt caurumiņu un ar speciālu uzgali piepildīt kūkas.
  • Pēc tam visu apkaisa ar pūdercukuru un ir gatavs.

Labu apetīti!

Vēja kūkas jeb Vecrīgas was last modified: 9 februāris, 2019 by Oga
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Ziemā neatstājiet ūdens pudeles mašīnā – lūk, kas notika šai latvietei! – VIDEO
Nākamais raksts
Labākais līdzeklis pret augstu asinsspiedienu un holesterīnu!

Citi lasīja

Visgaršīgākā mājas Nutella. Mēli var norīt!

25/04/2019

Krēmīga saldā krējuma šampinjonu mērce. Viesi būs...

30/01/2019

Klasiskā un visu mīlētā kūka “Skudru pūznis”

11/10/2018

Kā pagatavot prosas biezputru

04/03/2018

Ātri pagatavojama siera zupa ar puraviem

10/04/2019

“Mohito” kompots trīslitrīgajā burkā. Kā izslavēto kokteili...

01/07/2018

Ķiršu ievārījums ar šokolādi

25/07/2018

Kārtainie salāti “Jaunums” – ļoti vienkārši, garšīgi...

09/04/2019

4 olas, 200 g biezpiena un 120...

02/09/2018

Fantastisks biezpiena krēms tortēm – nereāli garšīgs!...

03/11/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Bērnu slimnīcā ķirurgs 13 gadīgai meitenei nepamana rokas lūzumu un palaiž mājās!

  • Tautas teika “Lāčplēsis”

  • Visu Laiku Populārākās Reklāmas

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top