Ātri un vienkārši pagatavojami cepumi, kas būs ideāla uzkoda pie tējas.
Sastāvdaļas:
- 4 ēdamkarotes eļļas
- 240 g miltu
- 2 olas
- 100 g rīvēta cietā siera
- 4 zariņi bazilika
- 1-2 tējakrotes rīvētas citrona mizas
- 2 ēdamkarotes auksta ūdens
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- tējkarote sāls
Gatavošana:
Miltus sajauc ar sāli un cepamo pulveri, tad pievieno eļļu un ar dakšu masu pārvērš drupačās. Pieliek sieru, bazilika lapiņas, citrona mizu, olas, aukstu ūdeni. Samīca mīkslu, elastīgu mīklu. Izrullē viena centimerta biezumā, izgriež vēlamo formu. Kārto cepumus uz cepamā papīra, cep 180 grādos 20-25 minūtes.
Padoms: cepumiem var pievienot dažādus garšaugus un garšvielas, kas mainīs gan garšu, gan krāsu.