Ikdienā vai svētku dienās sevi jālutina, tāpēc piedāvāju viegli pagatavojamu, bet ļoti gardu vienkāršoto tiramisu desertu. Šajā receptē iztiku bez olu dzeltenumiem un alkohola piejaukumiem, jo uzskatu, ka bez tā var ļoti labi iztikt. Avenes lieliski atsvaidzinās saldo krēmu un visas deserta sastāvdaļās kopā veido ļoti harmonisku salikumu.
Sastāvdaļas:
- Mazie dāmu pirkstiņi 200 g ( 3 – 4 cepums uz vienu cilvēku)
- Maskarpone 250 g
- Saldais krējums 35% 200 g
- Dabīgā kafija 100 ml
- Pūdercukurs 3 – 5 ēdamk.
- Saldētas avenes (pēc izvēles)
- Tumšā šokolāde 6 gabaliņi
- Kakao pulveris 2 tējk.
Pagatavošana:
- Uzvāra un atdzesē dabīgo kafiju.
- Ņem stikla bļodu un saputo saldo krējumu ar pūdercukuru vieglās putās.
- Pievieno maskarpones sieru un vaniļas pāksts sēkliņas, visu saputo viendabīga masā.
- Mērcē dāmu pirkstiņus aukstā kafijā un liek iekšā deserta traukā vai trauciņos.
- Dāmu pirkstiņiem liek klāt avenes un gatavo krēmu.
- Desertu kārto vairākās kārtās, vai pēc jūsu ieskatiem.
- Desertu pasniedzot paber ar kakao un rīvētām šokolādes skaidiņām.
- Deserts labāko garšu iegūs pastāvot ledusskapī vismaz 4h, vai ideālajā variantā 8 – 10 h.
- Ievietojot desertu ledusskapī trauks vai trauciņi obligāti jāpārtin ar pārtikas plēvi.
Lai labi garšo!
Avots: http://amam.lv