Daudzas saimnieces franču mīklu iecienījušas tās universāluma dēļ. No tās var cept gan pīrāgus, gan kruasānus, gan citus izstrādājumus. Arī pildījumam nav nozīmes, mīkla gana labi saderēs gan ar sāļu pildījumu, gan ar saldu. Recepte viena, bet tik liela dažādība!
Tu redzēsi, cik viegli būs strādāt ar šo mīklu. Tā sanāk mīksta un gaisīga. Vienā cepšanas reizē no tās var pagatavot tik daudz ko un, ja nepieciešams to ledusskapī var glabāt veselu nedēļu.
Šodien bulciņas, rīt pīrāgu, bet parīt vēl ko. Un kāpēc gan ne? Vienu reizi noziedo nedaudz laika un visai nedēļai dažādu svaigu konditorejas izstrādājumu pietiks. No receptē minētā produktu daudzuma sanāk 1,3 kg mīklas.
Sastāvdaļas:
650 g miltu
200 g sviesta vai margarīna
100 g cukura
2 olas
250 ml piena
1 tējkarote (bez kaudzītes) sāls
11 g sausā rauga
Pagatavošana:
1. Bļodā ielej siltu pienu, pieliec izkausētu sviestu un 2 olas. Pieber sāli un cukuru, visu samaisi.
2. Tad izsijātiem miltiem pieber sauso raugu. Un nu pienācis laiks iejaukt mīklu.
3. Ļoti labi, ja tev ir mīklas maisītājs, tad vienkārši ieslēdz to un drīz mīkla būs gatava. Ja tāda nav, nekas briesmīgs, mīkla sanāk laba arī tad, ja to mīca ar rokām. Taču ņem vērā, tā kā tās sastāvā ir samērā daudz taukvielu, mīcīt to nāksies ilgi. Vismaz 15 minūtes.
4. Ja mīkla vēl ir poraina un tāda kā plūkāta, tad tā vēl nav gatava, jāmīca vēl. Gala rezultātā mīklai jāsanāk pilnīgi gludai.
Gatavu mīklu ledusskapī uzglabāt var 7 dienas. Katru dienu var ņemt gabalu un kaut ko cept. Galvenais, lai tā būtu bļodiņā vai bļodiņā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi. Ja vēlaties, mīklu varat arī sasaldēt.
Sīkāk visu vari noskatīties video.
Domāju, ka mīkla labi sanāks arī nepieredzējušām saimniecēm.