2.Salds kanēļa piens.
3.Konfektes no kokospiena.
Sastāvdaļas:
1 glāze kokosriekstu piena
2 ēdamkarotes sarīvēta ingvera
2 ēdamkarotes medus (garšai var pievienot arī vairāk)
1 ēdamkarote kurkumas
2 ēdamkarotes pulverveida želatīna
Samaisi kokosriekstu pienu, ingveru, kurkumu nelielā katlā un uz lēnas uguns uzsildi šķidrumu līdz tas sāk vārīties. Ļauj masai atdzist 15-30 minūtes.
Sajauc pienu ar ingveru un kurkumu, izveidojot viendabīgu masu. Pievieno medu.
Pārber pāri želatīnu, lēnām iemaisot to pienā. Ļauj pastāvēt 2-3 minūtes.
Liec masu lēnām vārīties, nepārtraukti to maisot līdz tā kļūst “gluda”.
Pārlej maisījumu formiņās un liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
Lai labi garšo!
4.Ledenes ar citrona un medus garšu.
Sastāvdaļas:
1 glāze cukura
2 ēdamkarotes ūdens
1/3 glāze medus
2 tējkarotes citrona ekstrakta/eļļas
Samaisi visas sastāvdaļas un liec tās uz vidējas uguns, visu laiku maisot, kamēr cukurs izšķīst. Kad tas ir izkusis, karsē masu līdz 150 grādiem. Atturies no maisīšanas un nogaidi, lai masa iegūst dzeltenīgu krāsu.
Kad temperatūra sasniegusi 150 grādu, noņem no uguns, pievieno citrona ekstraktu un samaisi.
Uz cepamā papīra veido konfekšu formas, vidū ievieto kociņus. Ļauj tām atdzist.
5.Ķiploki medū.
Svaigos ķiplokos ir daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu.
Daudziem to ir visai grūti vienkārši ielikt mutē. Daudziem tos ir grūti ēst tīrā veidā. Jo tie tak ir asi!
Lūk, viens foršs triks, kā padarīt ķiploku ne tikai garšīgāku, bet arī saldāku.
Ievieto ķiploku medū, pirms tam nedaudz iegriežot daiviņas, lai tās labāk uzsūc saldenu garšu.
Ļauj maisījumam pastāvēt 3-5 dienas, līdz tas pārvēršas par gardām zālēm.
6.Dārzeņu džems pret saaukstēšanos.
Sastāvdaļas:
300 g ābolu
300 g bumbieru
30 g ingvera
1 citrons
400 g cukura
Rozmarīns, kardamons, kanēlis
Sagriez ābolus gabaliņos. Attīri un nomizo bumbierus, sagriez tos un pievieno āboliem.
Attīri ingvera sakni no mizas un sarīvē uz pašas smalkākās rīves puses.
Tad sarīvē arī citrona mizu un izspied tā sulu augļos.
Pārber visu ar cukuru, pievieno kanēli, rozmarīnu un samaltu kardamonu. Ļauj pastāvēt 15 minūtes, lai cukurs izkūst.
Liec uz uguns un gatavo apmēram 25-30 minūtes.
Džems ir gatavs! Vari pārliet burciņās.
7.Citrona želeja.
Tev būs nepieciešams citrons, medus un ingvers.
Nomazgā un attīri citronu no mizas un kauliņiem.
Sagriez to nelielos gabalos un ievieto stikla burkā. Pievieno nedaudz sarīvēta ingvera un pārlej produktus ar medu. Cieši aiztaisi burku un ļauj zālēm gatavoties kādā aukstā vietā apmēram divus mēnešus.
Kad masa sacietēs, kļūs par želeju.
8.Banānu dzēriens.
Sastāvdaļas:
400 ml karsta ūdens
2 banāni
2 ēdamkarotes medus
Bļodā samīci banānus un pievieno karstu ūdeni. Atstāj maisījumu uz 30 mīnūtēm. Kad dzēriens atdzisis, pievieno medu. Svarīgi pievienot medu beigās, lai tas nezaudē visas labās īpašības.
Banāni lieliski palīdz pret kakla sāpēm un klepu.
9.Sīrups pret klepu.
Sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes nerafinētas kokosriekstu eļļas
1 citrons
1 tējkarote kanēļa
Labi samaisi visas sastāvdaļas. Viss! Lieto 1-2 tējkarotes 3 līdz 5 reizes dienā.
10.Paštaisītas pretklepus tabletes.
Sastāvdaļas:
1 glāze cukura
½ glāze ūdens
1 ēdamkarote citrona sulas
1 ēdamkarote medus
½ tējkarote malta ingvera
¼ tējkarote maltas krustnagliņas
Seko norādījumiem video.
11.Piens ar vīģēm.
Sastāvdaļas:
300 ml piena
2-3 kaltētu vīģu
Uzsildi pienu un pievieno tam smalki sagrieztas vīģes. Vāri uz lēnas uguns 15-20 minūtes. Ļauj šķidrumam pastāvēt, lai tas paliek biezāks. Jādzer 2 reizes dienā.
12.Burkāni ar medu.
Sarīvē burkānus un samaisi tos ar medu. Pagaidi, kamēr burkāni izdalīs sulu. Ja vēlies, vari pievienot nedaudz piena. Šādu līdzekli jālieto pa vienai ēdamkarotei 5-6 reizes dienā.
13.Melnais rutksrutks ar medu.
Ja tevi moka sauss klepus, sagriez rutku uz pusēm un ar naža palīdzību izgriez tā vidu, izveidojot “bļodiņu”. Ielej tajā medu un baudi!
14.Karsts piens ar sviestu un medu.
Piens ar sviestu un medu varētu būt viens no garšīgākajiem un siltākajiem veidiem, kā samazināt kakla sāpes un sausu klepu.
15.Sīpolu sīrups.
Sastāvdaļas:
1 sīpols
6 ēdamkarotes cukura
4 ēdamkarotes medus
Elementāri!
16.Garšīgas zāles no ķirbja.
Sastāvdaļas:
150 g medus
200-300 g ķirbja
1 ingvers
1 laims
1 citrons
150 g cukura
Laimu un citronu pārlej ar karstu ūdeni, lai izgaist rūgtums. Notīri ķirbi ar ingveru un sagriez mazos gabaliņos.
Sagriez laimu un citronu, bet nemizo. Pārliec visas sastāvdaļas mikserī un pievieno tām medu un cukuru. Sasmalcini visu līdz masa kļūst viendabīga. Vitamīnu deva ir gatava!
17.Dzērvenes ar medu.
Dzērvenes uzlabo imūnsistēmu un un palīdz cīnīties ar saaukstēšanās pazīmēm. Tā ir viena no visbiežāk pielietojamām ogām tautas medicīnā, tāpēc pārklāj to ar medu un baudi saldskābu garšu. Veselīgi.
18.Sīpols cukurā.
Nomazgā, nomizo un smalki sagriez sīpolu. Pievieno tam 2-3 ēdamkarotes cukura un atstāj uz nakti. Jau no rīta varēsi baudīt sīpolu putriņu.
19.Banānu-kakao smūtijs.
Kā jau tika minēts, banāns ir labs izpalīgs kakla sāpju novēršanā. Samaisot to ar kakao pulveri, kas tonizē organismu, sanāk tiešām bagātīgs, veselīgs, sātīgs un salds kokteilis. Tieši tas, kas vajadzīgs ziemā!
20.Sūkājamā konča sīrupā.
Ja tev vai bērnam ir ļoti lielas grūtības pārvarēt pretklepus sīrupa garšu, tad vienkārši iemērcē tajā konfekti.
Nepatīkamu garšu ātri nomainīs saldena. Gan zāles iedzēri, gan konču apēdi!
Avots: fenikssfun.com
Sastāvdaļas:
1 glāze piena
½ ēdamkarote kanēļa
½ ingvera pulveris
1 ēdamkarote medus
Samaisi sastāvdaļas un uzsildi pienu. Gardi.