manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

20 viltīgi triki kotlešu cepšanai no Latvijas saimniecēm. Noderēs virtuvē!

Autors: Oga 24/07/2017

11. Rīvēti kartupeļi
Ja kādu apsvērumu dēļ nevari ēst baltmaizi, aizstāj to ar rīvētiem kartupeļiem – garšos tikpat lieliski. Turklāt ar vārītiem kartupeļiem (poporcijā 1 glāze uz 200g gaļas) sanāks pat pavisam jauna recepte, kuru ir vērts pamēģināt. Vairāk lasi šeit.

12. Kabači
Lūk, zināmais Latvijas ēdienu blogs Absolūts ēd iesaka baltmaizes vietā likt rīvētus kabačus (svarīgi nospiest šķidrumu pirms pievienošanas) un var piebērt arī nedaudz kabaču pulvera. Recepti vari izlasīt šeit.

13. Auzu pārslas
Vēl viens pordukts, ar kuru labi var aizstāt baltmaizi, ir auzu pārslas. Šis variants labi noderēs, ja gaļas nav daudz vai ēdāju ir vairāk nekā bija plānots – tādējādi masu var pagarināt. Recepti skaties šeit.

14. Āzijas kotletes
Ja apnikusi viena un tā pati garša, pamēģini eksotiskāku variāciju, masai pievienojot citronzāli, ingveru, ķiplokus, lokus un čilli. Recepti skaties Kristas blogā.

15. Kotletes mērce
Vēl viena iespēja, kā dažādot ierasto garšu un iegūt sulīgāku iznākumu – pamēģini kotletes mērcē vai gaļas bumbiņas. Te būs divas foršas receptes, viena par otru garšīgāka: Zencata.

16. Auksts sviests
Ja vēlies, lai kotletes būtu sulīgas un gaisīgas, pierīvē masai nedaudz auksta sviesta.

17. Sviests kotletēs
Lūk, ir arī šāda metode no slavenā Fotoreceptes.lv bloga autora Armanda Avena, kurš iesaka sviestu ievietot tieši pašā kotletē pirms cepšanas.

18. Treknums
Protams, gaumes lieta, taču saimnieces uzskata, ka gaļai vajag būt treknai, lai pašas kotletes būtu sulīgas, citādāk sanāks pārāk sausas. Ja treknuma pietrūkst, var pievienot skābo vai saldo krējumu.

19. Ķimenes
Šī ir visai specifiska piedeva, kuru daudzās ģimenēs izmanto kā neatņemamu sastāvdaļu. Iespējams, tādas esi ēdis arī kādā ēdnīcā. Uz 1kg gaļas liek 1 tējkaroti ķimeņu, vēl īpatnējākai garšai var pievienot arī maltus muskatriekstus – vienu šķinsniņu.

Gaidot ciemiņus jāņem vērā, ka ne visi ciena ķimenes savā ēdienā. Recepti lasi šeit.

20. Pēc cepšas pasutināt
Ja vēlies īpaši sulīgas kotletes, kad tās izceptas, saliec pīlē un sutini uz plīts vai cepeškrāsnī. Uzmanies, lai tās neizsut sausas!

KLASISKĀ KOTLEŠU RECEPTE NO ŅINAS MASIĻŪNES
Bet, lūk, pēc kādas receptes kotletes cep slavenā latviešu pavāre Ņina.

Sastāvdaļas

275g liellopa maltās gaļas

125g cūkgaļas

70g baltmaizes

1/2 glāze ūdens vai piena

1-2 sīpoli

Sāls, pipari, rīvmaize vai kviešu milti, tauki cepšanai

Gaļu sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā. Pievieno ūdenī vai pienā izmērcētu un nospiestu baltmaizi, sviestā nedaudz apceptu sīpolu un vēlreiz visu samaļ. Pievieno sāli un piparus un masu kārtīgi samīca.

Ar mitrām rokām no masas izveido kotletes, apviļā rīvmaizē vai kviešu miltos un cep uz pannas sakarsētos taukos brūnas. Sākumā cep uz lielas liesmas, pēc tam liesmu samazina. Kotletes var apcept sakarsētos taukos, tad ievietot traukā, uzlikt vāku un cepeškrāsnī karsēt 10-15 minūtes.

Kotletes pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, brūno vai balto mērci un salātiem.
Avots: fenikssfun.com

20 viltīgi triki kotlešu cepšanai no Latvijas saimniecēm. Noderēs virtuvē! was last modified: 24 jūlijs, 2017 by Oga

Lapas: 1 2

1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Arī augustā karstums izpaliks; rudenī gaisa temperatūra būs virs normas
Nākamais raksts
PIRMS/PĒC: Latviešu vīriešu pārvērtības pēc bārddziņa apmeklējuma

Citi lasīja

Zemeņu deserts ar biezpienu un zefīriem

25/06/2018

Klasiskā un visu mīlētā kūka “Skudru pūznis”

11/10/2018

Mājas sacepums ar rīsiem un malto gaļu

13/03/2018

Zemeņu ievārījums kā marmelāde: 5 neparastas, bet...

09/05/2019

Šis maltās gaļas ēdiens pārspēs kotletes!

08/05/2017

Mājas piparkūku mīkla

19/11/2017

Siera kūka ar iebiezināto pienu, kas nav...

23/11/2017

9 garšīgākie zaļie kokteiļi skaistumam, detoksam, enerģijai...

08/04/2019

Šokolādes kēksiņi

15/09/2018

Uzbeku tantiņas noslēpumi: Kā pagatavot ideālu plovu!

22/08/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • 6 cepumu receptes pagatavojamas 15 minūtēs. Paspēsi pagatavot pat brokastīs

  • Sālītu gurķu recepte ziemai

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top