manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izdomāju vairākus jaunus un gardus zupu veidus. Uztaisīju...
Kā “hruščovenes” dzīvoklī pašam uztaisīt vieglu un skaistu...
Kādi ēdienu veidi uz svētku galda parāda, ka...
Kāpēc ir nepieciešams adīt katru dienu. Sapratu iemeslu...
Kāpēc nevajag izmest mātes servīzi un omītes kristālu....
Nostaļģisks ēdiens no bērnības. Mani tuvinieki un bērni...
Ar ko ir tik labi svaigie biešu salāti....
Parfīmi, kuru dēļ padomju laikā netika žēlota ne...
Speciālists pateica, kā vajag pārstādīt plastikāta logus uz...
Vai atceries slaveno filmu „Likteņa ironija”? Atklātas nianses,...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

20 viltīgi triki kotlešu cepšanai no Latvijas saimniecēm. Noderēs virtuvē!

Protams, katrā mājsaimniecībā kotlešu masas receptes un cepšanas triki tiek nodoti no paaudzes paaudzē. Un tikai tās īstās, mammas gatavotās ir visgaršīgākās. Bet varbūt tev tomēr lieti noderēs uzzināt, kādus mazos, viltīgos trikus izmanto citas mājsaimnieces?

1. Rīvmaize kraukšķīgumam
Lai radītu kraukšķīgu garoziņu – pirms cepšanas kotleti var apviļāt rīvmaizē vai miltos. Protams, gaumes lieta!

2. Rīvmaizi gatavo pats!
Ja vēlies, lai visas garšas nianses būtu pašas kvalitatīvākās, rīvmaizi sagatavo pats, nevis pērc veikalā gatavu. To dara šādi: cepeškrāsnī grauzdē šķēles bez garozas, pēc tam sasmalcina ar rokām vai blenderī. Sīkāku aprakstu varēsi atrast blogā Kā pagatavot.

3. Masa pareizā konsistencē
Sergejs Jēgers, kura kotlešu receptes jau kļuvušas leģendāras, iesaka divus svarīgus padomus: pirmkārt, masa jāizmīca ar rokām tiktāl, kamēr tā vairs nelīp pie rokām. Otrkārt, gaļai jāpievieno naža gals sodas – tad kotletes būs pufīgas.

4. Masas mētāšana
Ja esi redzējis saimnieci burtiski mētājot kotlešu masu pa rokām, zini – tas nav velti. To dara, lai izsistu no gaļas lieko gaisu – tādējādi kotletes būs vieglāk cept, tās nejuks ārā un nezaudēs formu.

Ieteikums: masu var sist no vienas rokas otrā, vai arī mest atpakaļ bļodā un tad atkal izcelt. Turpināt vismaz 5 minūtes. Nevajag arī pārcensties!

5. Olas pievienošas triks
Lūk, interesants padoms: olas dzeltenumu un baltumu pievieno masai atsevišķi, turklāt baltumu pirms tam kārtīgi sakuļ ar mikseri līdz tas pilnībā pielīp pie bļodas.

6. Kotletes cepeškrāsnī
Šī ideja mums īpaši labi patīk: nav jādirn stundām pie plīts – iešauj cepeškrāsnī un gatavs. Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem, pašas kotletes veido nedaudz lielākas kā parasti, apviļā rīvmaizē un liek uz cepampapīra. Pilnu recepti lasi: Kikas virtuvē.

7. Laba gaļa.
Ieteikums: lai iznākums būtu garšīgs, nepērc kotlešu masu lielveikalā. Pēc gaļas dodies uz tirgu un pērc no zemnieka. Ideālā proporcija: puse liellopa un puse cūkgaļas. Ir arī saimnieces, kuras veido maisījumu no 3 dažādām gaļām: cūkas, liellopa un tītara, arī līdzīgās daļās.

8. Marinēta gaļa
Protams, īstenas saimnieces, kurām patīk kontrolēt visus procesus savās maltītēs, apgalvo, ka arī gaļu vajag malt pašiem mājās. Un te viens padoms – ja vēlies, lai tās būtu pikantākas – gaļu pirms malšanas vari nedaudz iemarinēt.

9. Trīks ar sīpoliem
Šim, šķiet, varētu būt kāda interesanta garšas nianse – kotlešu masai sīpolus liek pirms tam apceptus. Šo gribētos izmēģināt!

10. Triks ar sīpoliem 2
Vēl viena metode, pateicoties kurai sīpoli kotletē labāk iecepsies un sadalīsies – to nevis sagriež vai sakapā, bet pierīvē kotlešu masai. Pilnu recepti lasi Uwa gatavo blogā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

20 viltīgi triki kotlešu cepšanai no Latvijas saimniecēm. Noderēs virtuvē! was last modified: jūlijs 24th, 2017 by Oga

Lapas: 1 2

1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Arī augustā karstums izpaliks; rudenī gaisa temperatūra būs virs normas
Nākamais raksts
PIRMS/PĒC: Latviešu vīriešu pārvērtības pēc bārddziņa apmeklējuma

Citi lasīja

Bērnības ābolmaize

10/11/2017

Gaisīgais krēma deserts!

23/04/2018

Ziemassvētku kēkss – radīs īstu svētku noskaņu!

17/12/2017

Mājas biezpiena torte ar šokolādes skaidiņām –...

04/06/2017

Siera fondī! Izsmalcināta uzkoda, kuras pagatavošana prasīs...

15/12/2017

Smilšu mīklas pīrāgs ar biezpienu! Labākais, ko...

15/12/2017

Kāpēc pieredzējušas saimnieces iecienījušas tieši franču mīklu....

02/11/2020

5 minūšu pagatavošana, 2 stundas ledusskapī un...

15/11/2017

Asā vistas frikadeļu zupa

11/04/2019

Ķiršu ievārījums ar šokolādi

25/07/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Kādi ēdienu veidi uz svētku galda parāda, ka saimniece ir skopa. Es vairs tādus netaisu

  • Nostaļģisks ēdiens no bērnības. Mani tuvinieki un bērni prasa, lai taisu šo šedevru vēl

  • Kāpēc ir nepieciešams adīt katru dienu. Sapratu iemeslu un adu katru dienu

Jaunākais

  • Izdomāju vairākus jaunus un gardus zupu veidus. Uztaisīju un vīrs mani tagad mīl vēl vairāk

  • Kā “hruščovenes” dzīvoklī pašam uztaisīt vieglu un skaistu remontu virtuvē. Izdarīju un mana sirds priecīga (Foto)

  • Kādi ēdienu veidi uz svētku galda parāda, ka saimniece ir skopa. Es vairs tādus netaisu

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top