Sastāvdaļas:
- 1 glāze miltu;
- 125 g auksta sviesta;
- 3 ēdamkarotes krējuma;
- pustējkarote sodas dzēsta etiķī;
- 3 lieli sīpoli;
- 200 g rīvēta siera;
- 3 olas;
- Oregano, pipari, sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
Sarīvēcaukstu sviestu miltos, pieliek sodu, ar rokām sajauc līdz lielām drupačām, pieliek krējumu, ātri izveidot mīklu. Svarīgi mīklu nepārmīcīt, lai tā nesāktu kust un nekļūtu sīksta – galvenais, lai kaut cik turas kopā. Izveltnēt un ieklāj cepamajā formā uz cepamā papīra, veidojot pamatu un maliņas. Liek ledusskapī un gatavo pildījumu.
Sīpolus sagriež pusgredzenos, apsautē minimālā daudzumā sviesta, kamēr mīksti un nedaudz caurspīdīgi. Sīpolus atdzesē, sajauc ar olu un sieru, rūpīgi samaisa un lej uz mīklas. Cept 180 C aptuveni 20 minūtes.