Ļoti vienkārša, garšīga, maiga biskvīta torte, kas pagatavota pēc šīs receptes, kļūs par īstu kulinārās mākslas šedevru, priecēs jūsu radiniekus un apburs draugus.
SASTĀVDAĻAS BISKVĪTAM:
- 120 g miltu
- 4 olas
- 120 g cukura
- ¼ tējkarotes vanilīna
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- kakao pulveris (apbārstīšanai)
SASTĀVDAĻAS KRĒMAM:
- 200 g 9% biezpiena
- 100 – 120 g cukura
- 250 ml saldā krējuma (tauku saturs 33%)
- ¼ tējkarotes vanilīna
PAGATAVOŠANA:
-
- Dziļā traukā saputojiet 4 olas ar miksera vai putojamās slotiņas palīdzību, pakāpeniski pievienojot 120 g cukura.
- Atsevišķā dziļā traukā ieberat 120 g izsijātu miltu, sajauciet tos ar 1 tējkaroti cepamā pulvera, šķipsniņu sāls, ¼ tējkarotes vanilīna.
- Nelielām porcijām pievienojiet miltu maisījumu olu maisījumam, rūpīgi, lai nezaudētu gaisīgumu, sajauciet sastāvdaļas viendabīgā konsistencē.
- Taisnstūrveida cepamajā formā (izmēri 20cm x 30cm) izklājiet cepamo papīru, iesmērējiet ar eļļu, ielejiet mīklu un vienmērīgi izlīdziniet.
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Liekat formu cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
- Tagad gatavojiet krēmu. Dziļā traukā sajauciet 200 g biezpiena ar 100 – 120 g cukura, ¼ tējkaroti vanilīna. Visu sajauciet ar blenderi viendabīgā masā, sekojiet, lai nebūt kunkulīšu.
- 250 ml saldā krējuma atdzesējiet, saputojiet ar mikseri, pievienojiet biezpiena masai.
- Gatavo biskvītu izņemiet no cepeškrāsns un atdzesējiet. Tad gareniski sagriežat uz pusēm, nolīdziniet malas.
- Apakšējo biskvītu liekat uz skaista šķīvja un uzklājiet tam 2/3 krēma, vienmērīgi izlīdziniet. Pa virsu liekat otru biskvītu un apsmērējiet to ar atlikušo krēmu. Tāpat apsmērējiet tortes malas. Apbārstiet ar kakao un liekat ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai krēms labi ievilktos.
LAI LABI GARŠO!