Manā ģimenē visiem garšo pannā cepti pīrādziņi. Tādiem šī mīkla ir vislabākā!
Ieraugam:
1 tējkarote cukura
50 ml silta ūdens
5 g = 1 tējkarote sausā rauga
Mīklai:
250 ml piens/ūdens/kefīrs
2 olu dzeltenumi
2 tējkarotes cukura
1 tējkarote sāls
500g miltu (iespējams, ka vajadzēs mazāk)
2 ēdamkarotes eļļas
Pagatavošana:
1. Krūzīte ieber sauso raugu, 1 tējkaroti cukura un pielej 50 ml ūdens, samaisa. Liek siltā vieta uzrūgt.
2. Ja raugs ir labs, pēc 15 minūtēm jābūt uzrūgušam, ja nav uzrūdzis, jāmaina raugs!
3. Bļodā lej siltu pienu (vai ūdeni vai kefīru). Pievieno cukuru, sāli, olu dzeltenumus, eļļu, uzrūgušo ieraugu un visu labi samaisām. Iesijā 2/3 miltu, un tad pakāpeniski sijā klāt atlikušos miltus, cik vajag, lai veidotos ļoti mīksta, vijīga mīkla.
4. Nepieberiet miltus par daudz, citādi pīrādziņi būs cieti. Labāk vēlāk, veidojot pīrāgus, miltus pievienot.
5. Mīciet mīklu minūtes 10-15 (tieši pēc tik ilga laika sāks darboties mīklas lipeklis) cītīgi, līdz tā vairs nelīp pie rokām.
6. Gatavo mīklu liek bļodā, kas ieziesta ar augu eļļu, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā, lai uzrūgst (es lieku bļodu ar mīklu uz nakti ledusskapī).
7. Aptuveni pēc 1,5 – 2 stundām veic pirmo mīklas pārmīcīšanu, tad atkal pārsedz un atstāj, lai „uzaug”. Pēc tam ar mīklu jau var sākt darboties.
Veiksmīgu cepšanu!