Mannas putra brokastīm: ar ķirbjiem
Tas ir tas gadījums, kad kunkulīši putrā ir noderīgi. Ja kunkulīši ir aromātiska, salda ķirbja gabaliņi!
Kā pagatavot
Sauju sagrieztu ķirbja gabaliņu novāri 10 minūtes. Tievā strūklā, pastāvīgi maisot, ieber mannu. Putraimu daudzums atkarīgs no putras vēlamās konsistences. Pielejiet siltu pienu, pieberiet šķipsniņu sāls un cukuru pēc garšas. Uzvāriet putru, noņemiet no uguns.
Kā pasniegt
Liec putru šķīvjos, aizdarini ar sviestu. Putrai ar tādu piesātinātu garšu, piedevas nav vajadzīgas.
Prosas putra brokastīm: ar biezpienu un rozīnēm
Vērtīgo prosu piedāvāju vēl vairāk uzlabot ar biezpienu. Sanāks salda un viegla fantāzija.
Kā pagatavot
Izvāri prosas putru ūdenī, pievienojot sāli. Pielej tik daudz piena, cik vajadzēja ūdeni, lai iegūtu vēlamo konsistenci. Pievieno cukuru un uzbriedinātas rozīnes. Kad uzvārās, noņem no uguns.
Kā pasniegt
Nedaudz atdzisušu putru sajauc ar sadrupinātu biezpienu, aizdarini ar sviestu un liec šķīvjos.
Griķu putra brokastīm: recepte ar olu
Pretēji gaidītajam, pēdējā putra šajā izlasē nebūs salda. Neraugoties uz visu vienkāršību, šis griķu putras variants mūsu ģimenē garšo visiem.
Kā pagatavot
Izvāri griķu putru, kā parasti: ūdenī, pievienojot sāli pēc garšas. Paralēli izvāri olas (mīksti), atdzesē aukstā ūdenī, uzmanīgi nolobi, lai neietekmētu dzeltenumu.
Kā pasniegt
Saliec griķus šķīvjos, aizdarini ar sviestu. Virsū liec mīksti vārīto olu.
Ceru, ka receptes tev un taviem tuviniekiem garšos. Labu apetīti! Priecāšos, ja padalīsies par viedokli komentāros.