Cik labi gan ir tie deserti, kuru pagatavošanai vajadzīgas tikai 15 minūtes! Gardākā torte no krējuma un cepumiem ir viena no tiem. Ne cept, ne putot neko nenāksies. Visu samaisi – un gatavs!
Vēl jo vairāk, Ziemassvētki vairs nav jau aiz kalniem un tāpēc noteikti gribas pārsteigt savus mīļotos ar ko gardu un oriģinālu. Tad šis būs lielisks variants!
Ideālās sastāvdaļu proporcijas jūs patīkami pārsteigs. Atcerēties tās arī viegli. Samaisiet krēma sastāvdaļas vienādās attiecībās, pievienojiet 100 gramus dažādu riekstu un tādu pašu daudzumu žāvēto augļu, pieberiet paciņu cepumu un ātri pagatavojamais kārumu var likt ievilkties.
Kā pagatavot šo torti
Ļoti svarīgi ir pareizi sagatavot pamatu. Tam jūs varat ņemt jebkurus mazus vai lielus cepumus. Pirmajā gadījumā neko papildus darīt nevajadzēs, otrajā, cepumus nāksies sasmalcināt. Tikai tad tos varēs jaukt kopā ar citām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas:
400 g krējums
400 g iebiezinātais piens
100 g zemesrieksti
100 g valrieksti
100 g kuraga
100 g žāvētas plūmes
100 g rozīnes
300 g cepumi
Pagatavošana:
1. Pagatavo krēmu. Sajauc kopā krējumu ar iebiezināto pienu. Kārtīgi samaisa.
2. Viegli apcep uz sausas pannas riekstus. Valriekstus nedaudz sasmalcina, zemesriekstiem notīra miziņu.
3. Kuragu un žāvētās plūmes sagriež nelielos gabaliņos. Rozīnes kārtīgi nomazgā siltā ūdenī, pēc tam nosusina.
4. Cepumus, ja tie ir lieli, sasmalcina. Pievieno tiem plūmes, kuragu, rozīnes un riekstus. Labi visu samaisa.
5. Masā ielej krēmu. Atkal visu kārtīgi samaisa. Liek masu formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi, izlīdzina to. Pārklāj un liek ledusskapī uz nakti.
Tāds deserts ir lielisks cienasts, kura garšu novērtēs katrs viesis. Sarīkojiet tējas pasākumu un pasniedziet galdā šādu torti. Redzēsiet: šis kārums pazudīs no galda pavisam drīz.