Dārzeņu sacepumus var taisīt visdažādākos veidos. Jūsu uzmanībai mēs piedāvājam 5 vienkāršas receptes.
Dārzeņu sacepums “Sulīgais”
Sastāvdaļas:
Neliels baklažāns – 2 gab.
Vidējs tomāts – 2 gab.
Ķiploks – 1 daiviņa
Suluguni siers – 50 grami
Malti melnie pipari
Citronpipari
Kaltētās zālītes pēc garšas
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Savlaicīgi uzkarsējam cepeškrāsni līdz 230°С.
Baklažānus un tomātus sagriežam smalkos aplīšos. Ķiploku nesmalcinām tik smalki, kā parasti, bet gan pāris reizes sagriežam. Suluguni sieru sagriežam sīkos gabaliņos.
Ņemam cepšanas trauku un kārrtojam tajā dārzeņus tā, lai tie pārklātos, pēc kārtas liekot baklažānus, tomātus un sieru. Haotiski pievienojam ķiploku, aplejam ar eļļu, apberam ar pipariem un kaltētajām zālītēm.
Tas arī viss, tagad šo skaistumu liekam cepties aptuveni 20 minūtes.
Pat, ja jums nebija apetīties, ticiet man, tā parādīsies līdz ar šī sacepuma aromātu vien! Pirms pasniegšanas vajag vienkārši pievienot zaļo pieskārienu un rotāt ēdienu ar baziliku vai pētersīļiem.
Sacepums “Dienvidi”
Sastāvdaļas:
1 vidējs kabacis
3 tomāti
2-3 kartupeļi
3 ēdamkarotes sviesta
2 ēdamkarotes milti
2 glāzes piena
1 ola
sāls
100 grami smalki sarīvēta siera
Pagatavošana:
Dārzeņus sagriežam plānā kārtā. Formas apakšu apsmērējam ar sviestu un kārtojam dārzeņus kārtās, pievienojam sāli.
Vārām mērci: tam nepieciešams apcept miltus ar sviestu, pievienot miltus, nepārtraukti maisot, vārām, līdz maisījums sāk sabiezēt. Noņemot no uguns, pievienojam olu, labi sakuļam, pievienojam sāli. Aplejam dārzeņus ar mērci.
Apberam ar sieru.
Cepam 30 minūtes, līdz izveidojusies zeltaina garoziņa.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā!