Jauno kāpostu salāti ar tunci
Sastāvdaļas
- 200g konservēta tunča
- 400g jaunā kāposta
- Mazliet sīpolloku
- 3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
- sāls pēc garšas
- melnie pipari pēc garšas
Kāpostus smalki sagriež dziļā bļodā un nedaudz izmīca. Pievieno sakapātus lociņus un tunci. Tad salātus samaisa ar jogurtu un pievieno sāli un piparus.
Jauno kāpostu salāti ar apelsīniem
Sastāvdaļas
- 500 g kāpostu
- 2 apelsīni
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote cukura
- 2 tējkarotes balzamiko etiķa
- zaļumi pēc garšas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
Kāpostus smalki sakapā un liek dziļā bļodā. Sakapā zaļumus un pievieno kāpostiem. Pievieno sāli, piparus, cukuru un visu samaisa. Apelsīnus attīra no mizām un plēves, sagriež nenlielos gabalos un pievieno kāpostiem. Tad salātiem pievieno balzāmetiķi un eļļu un visu samaisa.
Jauno kāpostu salāti ar Mocarellu
Sastāvdaļas
- 300g kāposta
- 1 sarkanais sīpols
- 1 gurķis
- 8 čeri tomātiņi
- 10 olīvas
- 150g mocarellas
- pustējkarote sāls
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote medus
- 1 tējkarote citronu sulas
- melnie pipari pēc garšas
- zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
Kāpostu smalki sakapā, liek dziļā bļodā, iesāla, tad pievieno smalki sagrieztu sarkano sīpolu, sakapātus zaļumus, olīvas un sagrieztu gurķi. Turpat pievieno uz pusēm sagrieztus čeri tomātiņus un pēc jūsu patikas sagrieztu Mocarellas sieru. Atsevišķā traukā sagatavojiet medu, eļļu, citronu sulu un melnos piparus. Ar mērci aplej salātus un viegli samaisa.
Jauno kāpostu salāti ar gurķiem un sinepju mērci
Sastāvdaļas
- 300 g kāpostu
- 4 ēdamkarotes konservēto zirnīšu
- 10 zaļās olīvas
- 4 valrieksti
- mazliet cukura pēc garšas
- sāls pēc garšas
- zaļumi pēc garšas
- 3 ēdamkarotes citronu sulas
- 3 ēdakmarotes saulespuķu sēklas
- 1 tējkarote sinepju graudiņu
Pagatavošana
Kāpostu smalki sakapā, liek dziļā bļodā, pievieno cukuru un sāli, viegli izmīca. Pievieno konservētos zirnīšus un mazākos gabaliņos sagrieztas olīvas. Valriekstus sasmalcina saspiežot ar nazi un pievieno salātiem, tāpat sakapā visus zaļumus un pievieno kāpostiem. Pēc tam atsevišķā traukā samaisiet cotronu sulu, sinepju sēkliņas (ja nav sēkliņu var arī parastās sinepes), pārlej salātus ar mērci un samaisa.