Virtuves sakopšana, sevišķi, ja tev ir liela ģimene, nav pateicīgs darbs. Ēdiena gatavošana, trauku mazgāšana, atkritumi, ēdiena atliekas – viss kustās pa noslēgtu apli dienu no dienas.
Reizēm liekas, ka vienkāršāk būtu vispār neko negatavot. Taču, ja apgūsi vērtīgas iemaņas, tava virtuve vienmēr būs spodra un brīva laika būs daudz vairāk. Izmanto to kādai tīkamai nodarbei vai saskarsmei ar tuviniekiem!
Kā kopt virtuvi
1. Katrs ēdiens – tīra lapa
Pirms ēdiena gatavošanas novāc no darba virsmas, trauku mazgājamās mašīnas un izlietnes visu lieko. Dari to vienmēr, jo pats sarežģītākais un garlaicīgākais ir novākt nevajadzīgu lietu kalnus.
Organizē produktu un virtuves lietu glabāšanu. Sagādā āķīšus, stieņus un plauktiņus. Ēdiena gatavošana un virtuves sakopšana kļūs vienkāršāka, bet tīrā darba virsma pārtaps par kulinārijas brīnumu vietu.
2. Sakopšana – neatņemama procesa sastāvdaļa
Ir viens svarīgs visu profesionālo pavāru un labu saimnieču princips. Nesakrāj trauku un virtuves darba piederumu kaudzes, nomazgā lietas uzreiz pēc tam, kad beidz tās lietot un noliec savā vietā. Saliec plauktā vai ledusskapī atlikušos produktus.
Gatavojot ēdienu, bieži vien rodas pauzes – panna karst ūdens silst. Pa to laiku mazgā, slauki un liec vietā visu, ko vairs nevajag. Protams, tas nedaudz prasa spēkus, taču tas vairs neprasīs lieku darbu pēc ēšanas.
3. Portatīva atkritumu tvertne
Pie daudziem virtuvju ražotājiem var atrast darba virsmas ar speciāliem rezervuāriem, ar kuru palīdzību var viegli atbrīvoties no dažādiem atlikumiem, nesasmērējot grīdu un ieekonomējot laiku.
Ja nevēlaties izgriezt rezervuāru darba virsmā, tad izveidojiet mini atkritumu tvertnīti no apgrieztas plastmasas pudeles, saldējuma trauka vai vienkārša plastmasas maisiņa. Arī tas ietaupīs jūsu laiku.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!