Šīs maizītes sanāk tik brīnumaini maigas un jūsu mājas piepildīsies ar tik brīnišķīgu aromātu, ka grēks šo recepti ir neizmēģināt.
Mīklai
- 350g miltu;
- 3g sausā rauga;
- 100g piena;
- 50g cukura
- 50g margarīna ar augstu tauku saturu (vismaz 82%), bet var lietot arī sviestu vai augu eļļu;
- 70g skābais krējums;
- 3,5 g sāls.
Pildījumam
- 500g biezpiena;
- 1 ola;
- 100g cukura.
Apliešanai
- 200 g skābā krējuma;
- 1 ēdamkarote cukura.
Pgatavošana
Siltā pienā ieber raugu, pievieno pustējkaroti cukura un 2-3 tējkarotes miltu. Visu samaisa un atstāj uz pusstundu. Pēc tam sijā miltus, pievieno cukuru un sāli un visu samaisa. Pievieno margarīnu, skābo krējumu un samaisa. Tad pievieno raugu un sajauc vidējas kosistences mīklu un atstāj uz 10 līdz 15 minūtēm atpūsties. Šajā laikā milti absorbē mitrumu, veidojas glutēns un mīklu būs vieglāk mīcīt. Pēc tam mīciet to līdz viendabīgai kosistencei. Tad ļauj mīklai uzbriest divtik lielākai.
Pildījumam biezpienu samaisa ar olu un cukuru. Pēc garšas var pievienot nedaudz miltus un rīvmaizi.
Mīklu izrullējiet 0,5 – 1 cm biezu un uzklājiet uz tās biezpiena pildījumu. Tad mīklu sarullējiet ruletē un sagrieziet. Uzlieciet uz pannas, lai tie nostāvas 40 minūtes un tikai tad lieciet cepeškrāsnī. Tad apziediet ar olu un lieciet cepeškrāsnī 180 – 200 grādos līdz maizītes paliek brūnas.
Tad gatavojiet uzlējumu – sajauciet skābo krējumu ar cukuru. Uzreiz pēc izcepšanās aplejiet tās ar skābo krējumu un ļaujiet atdzist!
Labu apetīti!